Krakers pakken Novell-site OpenSUSE

Dit artikel delen:

Een hacker heeft toegang gekregen tot een bedrijfsserver van Novell. Vanaf daar heeft hij miljoenen computers gescand op kritieke poorten. Dat zegt beveiligingsbedrijf Brandon Internet Security.

De bedrijfsserver werd door werknemers van Novell gebruikt voor het spelen van spelletjes. De scans begonnen op 21 september. Een woordvoerder van Novell, Kevan Barney, bevestigde de hackpoging van één van de bedrijfssystemen. Hij voegde er wel aan toe dat de server geen deel uitmaakte van het bedrijfsnetwerk en dat het geen productieserver is.

Brandon Security-president Chris Brandon rapporteerde het probleem donderdag aan Novell. Volgens Brandon komen de scans van een server met een ip-adres dat hoort bij het softwarebedrijf. Op het gehackte systeem draaide een mailserver voor de website Neticus.com. De hoofdpagina van de Neticus.com draaide ook op een server van Novell.

“De werknemers die de server hebben opgezet, hebben geen idee van beveiliging. Maar wat verrassender is, is dat Novell werknemers een gameserver op het bedrijfsnetwerk laat opzetten die van buitenaf bereikbaar is”, zegt Brandon.

Volgens Novell-woordvoerder Barney zijn beide servers testservers die zich buiten de firewall van het bedrijf bevinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-03T10:36:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.