Telegraaf-servers hosten Debian Security

Dit artikel delen:

Servers bij De Telegraaf bieden onderdak aan een deel van Linux-distributie Debian. Het gaat om de publieke kant van security.debian.org. Hierlangs verspreiden de vrijwilligers achter Debian snel lapmiddelen voor het besturingssysteem en de bijgeleverde toepassingen.

De hosting van de front end van debian.security.org moet een aardige verbetering leveren voor het Debian project. Bij de Telegraaf Group beschikt Debian over een zwaardere machine (Tartini geheten); een dual Pentium 3 Xeon op 1,13 GHz met 2 GB geheugen. Door de front end van de site over meerdere machines te verspreiden, wordt uitval van de server tegengegaan.

De voorganger van security.debian.org kon al enige tijd de vele verbindingsverzoeken nauwelijks aan. De 100Mbps-verbinding werd het grootste deel van de dag volledig gebruikt. De server moest dan ook regelmatig het aantal toegestane update-verzoeken beperken.

Van de ongeveer tweehonderd Intel-servers bij de Telegraaf Media Group draaien de meesten Debian. Enkele van de beheerders behoren tot de kerngroep van Debian-maintainers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-05T12:17:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.