Nieuwe Windows-patch veroorzaakt problemen

Dit artikel delen:

Een patch van Microsoft die bedoeld is om kritieke lekken in Windows 2000, XP en Server 2003 te repareren, veroorzaakt bij veel gebruikers grote problemen. Door de patch kan uw computer onder andere kwetsbaar worden voor internetwormen.

De patch zat in Microsoft security bulletin MS05-051. Volgens Microsoft ligt de oorzaak van de problemen in het Windows-component Microsoft Distributed Transaction Coordinator (MSDTC).

Wanneer u de patch installeert kan het serieuze problemen veroorzaken op uw computer. Zo kan de patch ervoor zorgen dat u niet meer kunt inloggen in Windows, dat de Windows Firewall niet meer opstart, dat sommige applicaties niet meer kunnen draaien of geïnstalleerd kunnen worden en kan het alle data in de map ‘netwerkverbindingen’ verwijderen.

Het lijkt erop dat de problemen zich alleen voordoen wanneer de standaarpermissies in de map ‘Windows’ zijn veranderd.

Indien u problemen ondervindt nadat u de patch heeft geïnstalleerd dan moet u de standaardpermissies in de map ‘Windows’ en de COM+ catalogus weer terugzetten. Precieze instructies kunt u op de website van Microsoft vinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Alweer het zoveelste argument waarom Windows waardeloos is. Het is toch ongelofelijk dat je voor zulke dure software (zoveel gebruikers en dan nog steeds de hoofdprijs moeten betalen) zoveel problemen voorgeschoteld krijgt.

En helaas krijg je dit gewoon 'binnen' via je automatische update. Want die zou je aan moeten zetten.

En dit moet voor iedereen te begrijpen en te doen zijn!!?? Absurd, Microsoft is nu zelf virussen aan het verspreiden....

Is het dan voor jou dan ook niet eindelijk tijd om over te gaan op LINUX. Ik draai Mandrake 10.0, het is Open Source, wat wil je nog meer.

Misschien heel flauw, maar ik ben Windows System Engineer en voor mij is dit zeer begrijpelijk. De gemiddelde thuisgebruiker (volgens mij de vorige twee reacties) zal dit probleem niet ondervinden omdat deze niet eens weet wat NTFS permissies zijn. De plaatsen waar het probleem zich voor zou kunnen doen zijn corporate omgevingen waar mensen zitten die dit wel begrijpen.
Windows 2003 Server is een stabiel platform mits het wordt beheerst door mensen die er verstand van hebben. Ik ben al lang blij dat ik niet elke week een nieuwe kernel moet compileren en 100.000 packages moet updaten vanwege al die kleine lekjes. Lang leve Patch Tuesday.

Vr. Gr. Marcel de Haas
(op persoonlijke titel)

joh niet zo paniekerig, dan gebruik je het gewoon toch niet?? en jawel er zijn genoeg mogelijkheen. Dan ga ik weer gewoon automatisch updaten. nooit prob´s gehad....

Was zo onverstandig om deze update te doen. Kort daarna begon mijn PC vreemd te doen... en, omdat je niet onder de motorkap kunt kijken (dichtgelast), weet je gewoon nooit waar het precies aan ligt maar Photoshop begon vreemd te doen, kort daarna gevolgd door andere programma's. Ben gaan formateren en alles opnieuw instaleren. Dat MS nu ook gatenkaas in de update stopt, tja.. het is om moedeloos van te worden. Ik wacht op het moment dat ik alle programma's onder Linux kan draaien... Kan mij voorstellen dat Mac gebruikers zo tevreden zijn, die hoeven, evenals de linux gebruikers, niet steeds de PC opnieuw te instaleren maar draaien jaren en jaren stabiel... Bedankt MS, het heeft me weer ff 6 uur beziggehouden...

Lukt me dat je een update is test. En dan pas op de server zet waar je produktie draait??? Om altijd maar MS de schuld te geven.

Ik ben een dagelijkse driftige gebruiker van MC XP
Alles staat bij mij op automatische updates ingesteld. Let wel, Ik ben een gebruiker dus geen knutselaar.
Ik heb nog nooit last gehad van wormen/virussen problemen met XP terwijl ik verschrikkelijk veel download en weer wis op een redelijk breed terrein.
Het enige wat ik wel doe is structureel schijf defragmenteren/spyware wissen/register bestand opschonen.
Ik begrijp dus niet waarom sommige mensen altijd problemen hebben. Laten ze niet in ieder geval domweg MS er de schuld van geven.
Wat misschien ook belangerijk zal zijn is dat je geen programma's moet installeren die met elkaar gaan botsen met andere woorden doe geen dingen waarvan je niet precies de gevolgen kan inschatten op de langere termijn.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-17T12:12:00.000Z Redactie Computable/PCM


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.