Microsoft dreigt Zuid-Korea met Windows-boycot

Dit artikel delen:

Microsoft dreigt Windows van de Zuid-Koreaanse markt te halen indien de antitrustautoriteiten in dat land het bedrijf verplichten zijn im- (instant messaging) en mediaplayer-software uit zijn besturingssysteem te verwijderen.

De Fair Trade Commission van Zuid-Korea staat op het punt een uitspraak te doen in het antitrustonderzoek naar Microsoft. De zaak draait om de vraag of de meelevering en koppeling van de MSN Messenger en Media Player met het marktdominante Windows oneerlijke concurrentie is ten opzichte van andere softwareleveranciers.

 

Microsoft acht dergelijke bemoeienis met de indeling en samenstelling van zijn besturingssysteem onwenselijk. Het noemt de Zuid-Koreaanse 'dreiging' in zijn financiële rapportage en stelt daarin dat deze kwestie zou kunnen uitdraaien op het van de markt halen van Windows in dat Aziatische land.

 

Eerder ging Microsoft wel akkoord met de eis van de Europese Commissie dat het zijn Media Player ontkoppelde van Windows. De daaruit voortkomende Windows N-uitvoering bleek echter niet bepaald populair bij pc-producenten. Microsoft heeft nog een hoger beroep lopen in de Europese zaak.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-28T09:38:00.000Z Jasper Bakker