CxO's vertrouwen teveel op traditionele beveiliging

Dit artikel delen:

Het vertrouwen van CxO's (directieleden) in traditionele beveiligingtechnologieën is erg groot. Veel bedrijven gaan ervan uit dat VPN's en firewalls voldoende zijn om bedreigingen het hoofd te bieden.

Dit zijn de voorlopige uitkomsten van een onderzoek van Dimension Data. De leverancier van netwerkinfrastructuur- en ip-telefonieoplossingen vindt dat CxO’s de gevaren onderschatten van bedreigingen die van binnenuit komen. Uit het onderzoek komt naar voren dat CxO’s vaak fundamentele fouten maken in hun beveiligingstrategie.

Dimension Data heeft een top tien van 'softe' fouten en een lijst van veelgemaakte harde fouten opgesteld. Op plek één in de 'softe' top tien staat het ontbreken van een strategie voor informatiebeveiliging. Andere ‘softe’ fouten zijn de misvatting dat informatiebeveiliging een technologieprobleem is, en het niet zien of erkennen van de relatie tussen it en bedrijfsprocessen.

 

In de lijst van veel gemaakte ‘harde’ fouten komen zaken voor als het niet beveiligen van laptops, pda’s en thuiscomputers van de zaak, en het niet implementeren van een diepgaande beveiligingsstrategie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-22T11:48:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.