Gartner: Vista vereist veel voorbereiding

Dit artikel delen:

Gartner nuanceert zijn eerdere uitlatingen dat bedrijven pas in 2008 aan Windows Vista moeten beginnen. Het onderzoeksbureau zegt nu dat dit verkeerd opgevat is en dat het bedoelt dat een overstap naar Vista veel voorbereiding vereist.

Eerder adviseerde Gartner dat ondernemingen een afwachtende houding moeten aannemen ten opzichte van de volgende generatie Windows (codenaam Longhorn). Bovendien zei de analistenfirma dat veel van de verbeteringen en nieuwe snufjes in Vista nu al beschikbaar zijn in beveiligingsproducten van derden. Bedrijven zouden veel van dergelijke functionaliteit al in huis (moeten) hebben, wat het nut van Vista vermindert.

 

Nu laat Gartner echter weten dat bedrijven zich moeten voorbereiden op de veranderingen die Vista brengt. De nieuwe Windows-versie moet eind komend jaar op de markt verschijnen. Gebruikers die nu nog op Windows 2000 zitten, moeten zich klaarmaken om een overstap naar Vista snel te maken.

 

Het advies voor het merendeel van de Windows-gebruikers te wachten tot 2008, staat echter nog. Gartner verklaart deze, relatief lange, tijdsspanne vanaf de Vista-lancering met de logische redenatie dat migraties nu eenmaal tijd kosten; zowel voorbereiding als uitvoering.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Gartner is zeker en vast door MS gebeld, hoe ie het in zijn hoofd haalt om te zeggen dat gebruikers nog moeten wachten tot 2008. Nee zo had ie dat niet bedoeld: gebruikers die nu nog op Windows 2000 zitten, moeten zich klaarmaken om snel een overstap naar Vista te maken. Deze ommezwaai kan alleen maar door druk van MS tot stand zijn gekomen. De kas van Bill en Steve moet weer gespekt worden en alle eendjes moeten weer achter de moeder aanlopen... Nog maar weer een paar miljard erbij voor de statistiek en de argeloze gebruiker vele euro's lichter. Allemaal weer midden in de nacht naar de winkel op de stoep wachten totdat de 'verlichting' komt van Vista... en we een exemplaar 'mogen' kopen, wat een feest.

Dat Gartner door de top 100 bedrijven van de wereld gezien wordt als "leidend licht" op ICT gebied, geeft deze organisatie een bepaalde positie om bepaalde produkten van bepaalde leveranciers opnieuw naar voren te schuiven indien eerdere opmerkingen over leverancier/produkt wat negatief waren. Ik denk dat Microsoft zich tekort gedaan voelde en dat aan Gartner op haar manier heeft doorgegeven. En zowaar past Gartner haar denkbeelden aan. Zo langzamerhand moeten bedrijven zich niet blindstaren op wat onderzoeksbureaus de publiciteit in sturen maar afgaan wat voor hun zelf belangrijk is !

Hallo, ben zelf geen prof maar baal wel van Vista want niemand weet antwoord op mijn problemen.
Witte pagina telkens. HP-printer all in one werkt niet, canon fotoprinter werkt niet, nokia foto werkt niet. Dus baalen, maar het ergste vind ik die witte pagina. Telkens als ik op internet ben, wammmm weg site.
Taakbheer weer starten, dus je snapt mij wel, groetjes Monica

binnen nu en ongeveer 3 weken, komen er voor vista 2 updates, een performance en compability update....

Op de site http://rs19.rapidshare.com/
is al e.e.a. te downloaden als .rar-bestand. Hier heb je bijv winrar van rarlabs.com voor nodig op uit te pakken..

het bestand/pakket bevat 2 updates..

nml..

Windows6.0_KB938194_x86 en Windows6.0_KB938979_x86

bron: thehotfix.net

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-24T12:23:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.