Esri toont potentie geo-big data in datalab

Dit artikel delen:

Esri Nederland start een Sense Data Lab. In dat virtuele lab kunnen organisaties de potentie van realtime en/of big data op het gebied van geografische informatiesystemen (gis) verkennen. Dit gebeurt in een managed service-omgeving, waar gebruikers proof of concepts of pilots kunnen uitvoeren. Naar eigen zeggen zijn de eerste organisaties al aan de slag gegaan in het lab.

In het Sense Data Lab kunnen gebruikers proof of concepts of pilots met realtime gis-data en big data uitvoeren. Esri zegt gebruikers te ondersteunen bij het binnenhalen en analyseren van realtime informatiebronnen en het verwerken van realtime data. Daarna help het bedrijf bij het opslaan van big data en het analyseren van deze data. Tot slotte helpt Esri bij het ontdekken van patronen en relaties in data en het uitvoeren van data-analyses.

‘Geografische informatie biedt het uitgangspunt om vraagstukken te visualiseren en te analyseren. Weten waarom iets ergens is, geeft inzicht en antwoorden op complexe vragen en het helpt om bij de dagelijkse werkzaamheden efficiënt aan de slag te gaan of goed geïnformeerd een keuze te maken’, aldus de organisatie.

Het Sense Data Lab is een managed service-omgeving. Deze omgeving is virtueel en draait in de cloud, gehost door CloudVPS.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-23T09:58:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.