Managed hosting door True

Esri toont potentie geo-big data in datalab

 

Esri Nederland start een Sense Data Lab. In dat virtuele lab kunnen organisaties de potentie van realtime en/of big data op het gebied van geografische informatiesystemen (gis) verkennen. Dit gebeurt in een managed service-omgeving, waar gebruikers proof of concepts of pilots kunnen uitvoeren. Naar eigen zeggen zijn de eerste organisaties al aan de slag gegaan in het lab.

In het Sense Data Lab kunnen gebruikers proof of concepts of pilots met realtime gis-data en big data uitvoeren. Esri zegt gebruikers te ondersteunen bij het binnenhalen en analyseren van realtime informatiebronnen en het verwerken van realtime data. Daarna help het bedrijf bij het opslaan van big data en het analyseren van deze data. Tot slotte helpt Esri bij het ontdekken van patronen en relaties in data en het uitvoeren van data-analyses.

‘Geografische informatie biedt het uitgangspunt om vraagstukken te visualiseren en te analyseren. Weten waarom iets ergens is, geeft inzicht en antwoorden op complexe vragen en het helpt om bij de dagelijkse werkzaamheden efficiënt aan de slag te gaan of goed geïnformeerd een keuze te maken’, aldus de organisatie.

Het Sense Data Lab is een managed service-omgeving. Deze omgeving is virtueel en draait in de cloud, gehost door CloudVPS.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6325366). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.