Icecat ziet omzet groeien met 17 procent

Dit artikel delen:
Stijging

Het Nederlandse Icecat, leverancier van productinformatie voor webwinkels als Bol.com en Amazon.com, zag de omzet in 2017 met 17 procent groeien naar zeven miljoen euro. Volgens het bedrijf draagt met name de aankoop van Iceshop bij aan de versnelde omzetgroei, die in 2016 nog 10 procent was. De nettowinst bedraagt zevenhonderdduizend euro.

‘Ook voor 2018 ligt de focus op snelle, winstgevende groei van de productdata-diensten, cloud services en innovaties zoals loyalty-tokens’, aldus ceo Martijn Hoogeveen.

E-commerceplatformen

Gedurende 2017, droegen zowel de lokale business als de internationale business van Icecat bij aan de groei. Buiten data voor elektronica en kantoorartikelen, heeft Icecat zijn contentactiviteiten in de segmenten speelgoed, gezondheid en schoonheid, doe-het-zelf en supermarkten naar eigen zeggen kunnen uitbouwen. Bijvoorbeeld Lego, puzzelmerk Jumbo en Vtech zijn enkele nieuwe speelgoedmerken die Icecat ten behoeve van Bol.com, Amazon, Google Shopping en andere retailers en e-commerceplatformen helpt. Icecat verwacht daarnaast binnenkort een strategische samenwerking in de modebranche aan te kunnen kondigen.

Integratie Syndy

Icecat nam in maart 2018 Sydny over, een online platform voor productinformatie-uitwisseling tussen fabrikanten en retailers in met name de supermarktbranche. Syndy werkt in Nederland onder andere voor Coop en Makro. Icecat werkt buiten Nederland onder meer voor Carrefour, Auchan, en Migros (Zwitserland). Van Syndy, wat pas in 2018 in de cijfers geconsolideerd zal worden, wordt verwacht dat het dit jaar zal zorgen voor minimaal circa 6 procent extra omzet, maar nog niet bijdraagt aan de winst. De over een periode van twaalf maanden te realiseren synergievoordelen tussen Icecat en Syndy zijn begroot op vierhonderdduizend euro.

Icecat, dat op 3 november 2015 zijn beursgang aankondigde, is een online uitgever van productinformatie ten behoeve van met name de e-commerce-markt. Het Nederlandse bedrijf werkt wereldwijd voor zo’n vijftigduizend webshops als Amazon, Wehkamp, Bol.com en zo’n driehonderd merken, waaronder Philips, TomTom, HP, Dell en L’Oréal. In 2016 nam het bedrijf Iceshop over, een gespecialiseerde ontwikkelaar van het open source webshopplatform Batavi, dat productinformatiesoftware levert. De onderneming heeft een kantoor in Nieuwegein.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-01T11:25:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.