Managed hosting door True

Newion steekt 2,2 miljoen in DataStories

Dit artikel delen:

De Belgische data-analyse-specialist DataStories haalt 2,2 miljoen euro op bij de Nederlandse investeerder Newion Investments. Ook het managementteam investeert mee. Het geld wordt gebruikt om het analyse- en data-interpretatieplatform verder te ontwikkelen en om de marketing- en verkoopactiviteiten uit te breiden.

DataStories biedt een data- en analyseplatform dat op basis van kunstmatige intelligentie, data-interpretatie en voorspellende analyses data weergeeft in zogenaamde verhalen (stories). Dit moet besluitvormers ondersteunen bij het maken van (product)keuzes om zo hun doelstellingen (kritieke prestatie-indicatoren, kpi’s) te behalen. Het platform is bedoeld voor onderzoek & ontwikkeling (r&d)-teams, marktonderzoekers en fabrieken.

Het bedrijf uit Turnhout is in 2011 opgericht door Katya Vladislavleva (ceo) en is in de afgelopen jaren zelfstandig gegroeid. Tijdens zijn eerste investeringsronde haalt het bedrijf 2,2 miljoen euro op bij het eigen managementteam in combinatie met de Nederlandse investeerder Newion Investments. Frank Claassen van Newion krijgt hiermee een plekje in de Raad van Bestuur van DataStories.

Newion Investments, met vestigingen in Amsterdam en Eindhoven, investeert in it-bedrijven in de Benelux-regio, zoals het Nederlandse Synple en het Belgische Oxynade.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-03T14:30:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.