Transportplatform Synple haalt 1,1 miljoen euro op

Mainport Innovation Fund II en Newion investeren in logistieke startup

Investeerders Mainport Innovation Fund II en Newion steken 1,1 miljoen groeikapitaal in de Nederlandse logistieke startup Synple. Dit bedrijf heeft een softwareplatform voor wegvervoerders ontwikkeld waarmee transporteurs eenvoudig vrachten kunnen combineren en ritten uitwisselen. Met deze eerste externe financieringsronde kan Synple naar eigen zeggen versneld transporteurs aansluiten, de organisatie verder uitbreiden en opschalen voor internationale expansie.

Net als digitale transportplatformen Uberfreight, Convoy en Saloodo gebruikt Synple slimme technologie om vracht en capaciteit te matchen. De onderneming maakt realtime slimme combinaties van ritten tussen transporteurs onderling. De transportplanner kan vervolgens de benodigde informatie verwerken in zijn eigen transport management systeem. Deze uitwisseling van informatie vindt plaats via het Synple platform zonder dat vertrouwelijke informatie hoeft te worden prijsgegeven of aanpassingen in het huidige systeem vereist zijn.

Europese expansie

Synple claimt dat de komende tijd grote en kleinere transportbedrijven in Nederland en België worden aangesloten, om vervolgens in 2018 verder in Europa uit te rollen. Synple is in 2015 gestart met toegepast onderzoek op het gebied van logistieke samenwerking in de wegtransportsector. In samenwerking met Dinalog, Connekt en TNO zijn projecten opgestart om het concept te testen. In 2017 is begonnen met de uitrol van een schaalbaar platform. Synple is actief in het wegtransport van zware goederen en pallet-transport. De onderneming telt onder meer Mammoet Road Cargo, Lubbers Benelux en GVT Transport & Logistiek tot zijn klanten. Het bedrijf is gevestigd in Breda.

Newion III is het derde businesssoftware fonds van Newion en richt zich op bedrijfssoftware-bedrijven in de Benelux. Een belangrijke investeerder in Newion III is het European Investment Fund. Het fonds is opgericht in 2000.

Het Mainport Innovation Fund wil innovatie in logistiek, transport en luchtvaart stimuleren. Het fonds is opgericht in 2015 door Schiphol, KLM, TU Delft, NS en Havenbedrijf Amsterdam, samen met NBI Investors, de manager van het fonds.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-01T09:37:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.