Fins Vainu opent tweede NL-kantoor in Rotterdam

Dit artikel delen:
Opening

Het Finse softwarebedrijf Vainu opent een tweede kantoor in Nederland. Per 1 september dit jaar gaan zo’n drie tot vijf medewerkers op het gebied van verkoop, marketing en klantsucces aan de slag in het Groot Handelsgebouw in Rotterdam. De vestiging komt onder leiding van Niels Rodrigues te staan. De locatie moet de groei in Nederland ondersteunen en nieuw talent aantrekken.

Vainu is in 2013 opgericht in Finland en heeft inmiddels 150 medewerkers in dienst. Vanuit het Finse hoofdkantoor is een verkoop-tool ontwikkeld die op basis van open data peilt welke bedrijven er behoefte hebben aan de producten die het bedrijf levert.

Het bedrijf opende in 2016 zijn eerste Nederlandse kantoor in Amsterdam. Vanuit die vestiging geeft Mathijs Ruigrok leiding aan zo’n tien medewerkers die de software verkopen. Het heeft hier onder meer KPN Internedservices en schoonmaakbedrijf CSU als klanten opgetekend.

Nu opent Vainu ook een tweede kantoor in Nederland. Het kiest voor het Groot Handelsgebouw in Rotterdam. Vanuit deze locatie wil het voornamelijk nieuw talent aantrekken en de groei doorzetten. ‘Rotterdam heeft een hogeschool en een universiteit, en dus een grote poel aan talent waar we uit hopen te kunnen putten’, vertelt Niels Rodrigues, die het nieuwe kantoor leidt. ‘Bovendien kunnen we hiermee nog directer de markt in de omgeving van Rotterdam bedienen, wat onze klanten en het Rotterdamse bedrijfsleven echt gaan merken.’

Het hoofdkantoor van Vainu staat in Helsinki. Daar bevindt zich ook het techteam. Naast de kantoren in Amsterdam en binnenkort Rotterdam, heeft het bedrijf ook vestigingen in Stockholm (2015), Oslo (2017) en New York (2017). Het bedrijf is nog niet actief in België, maar heeft het land wel op de roadmap staan.

Computable Awards 2018

Vainu groeide in 2017 met ruim 140 procent en hoopt dat percentage in 2018 te overtreffen. Het bedrijf is vanwege deze groeiontwikkelingen genomineerd voor de Computable Awards 2018 in de categorie SaaS-leverancier van het Jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-23T14:43:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.