Wilma Haan nieuwe directeur Open State Foundation

Dit artikel delen:

Wilma Haan

Wilma Haan is benoemd tot algemeen directeur van Open State Foundation, de organisatie die het gebruik van open data propageert. Ze volgt Arjan El Fassed op, die sinds 2013 aan het roer stond van de organisatie en in juli vorig jaar overstapte naar Google. Haan start op 1 maart 2019. Vanaf dan vormt ze samen met Tom Kunzler die vanaf die datum de rol krijgt van adjunct, de directie van Open State Foundation.

Wilma Haan ((Amsterdam, 1982) studeerde journalistiek in Zwolle en een paar jaar filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkte als journalist en later adjunct-hoofdredacteur bij nieuwssite NU.nl, en was chef van de nieuwsredactie en hoofd digitaal bij Het Parool.

In 2015 was Haan de ‘Nieuwspoortrapporteur’, en schreef ze een essay over transparantie in politiek Den Haag en de relatie tussen politici en pers. In het hoofdbestuur van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) heeft ze de portefeuilles innovatie en persvrijheid, en is ze vice-voorzitter.

Haan: 'Open State volg ik al jaren met belangstelling en bewondering. Onze werelden kwamen al zo nu en dan samen, maar ik kijk ernaar uit om nu met het team van OSF te gaan werken aan transparante en controleerbare publieke instellingen.'

Open State Foundation werkt aan digitale transparantie door de beschikbaarheid en het gebruik van open data te bevorderen, ontdek meer over onze missie -

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De OSF doet cruciaal werk voor de Nederlandse samenleving. Dit is een van de manier om te kijken wat de overheid uitspookt want keer op keer is gebleken dat deze, hoe jammer het ook moge zijn, eigenlijk niet te vertrouwen is.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-09T17:20:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.