Royal HaskoningDHV neemt klimaatexpert H2i over

Dit artikel delen:
Klimaat

Advies- en ingenieurskantoor Royal HaskoningDHV neemt het in Singapore gevestigde Hydroinformatics Institute (H2i) over. Dit is een aanbieder van datagedreven oplossingen voor waterbeheer en klimaatbestendigheid in Azië. Samen willen de bedrijven oplossingen ontwikkelen om de effecten van klimaatverandering tegen te gaan.

Sinds 2019 werken Royal HaskoningDHV en H2i al nauw samen. Het ingenieursbedrijf nam toen een minderheidsbelang in de Singaporese scale-up en werkte mee aan verschillende projecten, zoals een klimaatstudie en masterplan voor de kustlijn van de stad Singapore, het kustontwikkelingsproject Shenzhen New Marine City in China en een haalbaarheidsstudie naar een voorspel- en waarschuwingssysteem voor overstromingen in Manilla.

Erik Oostwegel, voorzitter van de raad van bestuur van Royal HaskoningDHV licht toe: 'Door onze investering in H2i te vergroten, hopen we voort te bouwen op de successen die we tot nu toe hebben behaald. Dit, door onze domein-, data- en software-expertise te bundelen met H2i's technologie op het gebied van machine learning en big data.' Oostwegel wijst als voorbeeld op het regendetectie- en -voorspellingssysteem van H2i dat een rol speelde in het bestrijden van de overstromingen in Singapore. Het systeem kan worden ingezet om ook in andere steden inwoners en bedrijven hiertegen tijdig te waarschuwen. 

Royal HaskoningDHV investeert de laatste jaren volop in digitalisering en dataverwerking. Het bedrijf werkt hiervoor samen met klanten en strategische partners en neemt met regelmatig bedrijven over, zoals it-adviesbureau Novius, de data science-bedrijven Ynformed en Hal24K, simulatie-expert Lanner en het Britse klimaatdata-analist Ambiental.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-12T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.