Belgisch kabinet aan de business intelligence

De Belgische overheid gaat gebruikmaken van de software van de Zweedse business intelligence leverancier QlikTech. Een eerste toepassing is inmiddels in gebruik genomen. Deze applicatie is bedoeld om begrotingen door te rekenen en prognoses op te stellen.

Guy Vanhengel, minister van Financiën, Begroting, Externe Betrekkingen en Informatica in de Brusselse Gewestregering stond deze zomer voor het eerst voor de lastige taak een geïntegreerde begroting op te maken voor zowel de acht kabinetten van de Brusselse Gewestregering als de dertien parastatale instellingen (semi-overheid) in de regio, zoals de Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer te Brussel, het Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gwest en het Brussels Agentschap voor Netheid. Dit betekende dat zijn kabinet een oplossing moest vinden voor het verwerken van de vele extra informatiestromen, vanuit uiteenlopende databronnen, die de consolidatie met zich meebracht. Systeemintegrator CRBS in Antwerpen implementeerde vervolgens de applicatie QlikView.

In de toekomst moeten de analytische en simulatiemogelijkheden van het pakket worden uitgebreid om vervolgens het pakket op te schalen, zodat ook de administratie en andere kabinetten in het gewest en de parastatale instellingen ervan gebruik kunnen gaan maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-03T11:31:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.