Markt business intelligence groeit met 19 procent

De vraag naar business intelligence software blijft onverminderd groeien. Waar op dit moment nog 43 procent van de organisaties gebruik maakt van BI software, zal dit nog voor het einde van 2008 toenemen tot 51 procent.

Opvallend zijn de investeringsplannen in de handelsector, binnen nu en twee jaar zal tweederde van de organisaties beschikken over BI-software, terwijl dit nu nog 48 procent is. Ook in de overheidssector neemt het gebruik toe, echter minder snel dan in het bedrijfsleven. Dit geldt tevens voor het onderwijs en de zorgsector. Ondanks deze toenemende vraag naar specifieke business intelligence oplossingen, ziet Heliview dat nog altijd veel organisaties gebruik maken van zelf ontwikkelde systemen.

De noodzaak tot investeringen in BI komt mede door onvrede met de huidige informatiebeschikbaarheid. Ruim één of de vijf managers is immers ontevreden met de beschikbare management en stuurinformatie.
Kijkend naar de aanschaf van BI oplossingen, richt 34procent zich tot een software leverancier die ook al andere applicaties levert aan de organisatie. 30 procent benadert een value added reseller en zo'n 21procent richt zich tot een specifieke leverancier van business intelligence software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Naar aanleiding van genoemd artikel zou ik graag willen weten of de percentages alleen nederland betreffen of dat het wereldwijde percentags zijn?

Het betreft hier cijfers over de Nederlandse markt. Onderzoeksbureau Heliview is een Nederlands bedrijf en richt zich dus op de Nederlandse markt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-30T15:06:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.