WWL plant schepen met Quintiq

Scheepsvrachtvervoerder Wallenius Wilhelmsen Logistics (WWL) gaat in zee met software-ontwikkelaar Quintiq en it-dienstverlener Ab Ovo. De logistiek dienstverlener voor de automotive-sector gaat aan de slag met een geïntegreerde operationele planningoplossing voor schepen en vrachtvervoer. De nieuwe planningoplossing moet WWL helpen om het gebruik van de schepen en de belading beter te plannen en verdelen. Daardoor kan de vrachtomzet worden gemaximaliseerd.

WWL hoopt met de nieuwe planningoplossing, die gebaseerd is op software van Quintiq uit 's-Hertogenbosch, een beter inzicht te krijgen in de ruim 4,3 miljoen voertuigen die de scheepsvrachtvervoerder jaarlijks via land en zee vervoerd. In totaal gebruikt WWL ongeveer 65 verschillende schepen om voertuigen naar vijf continenten te vervoeren. Naast het vervoeren van auto's van fabriek naar dealer vervoert de logistieke dienstverlener ook bijzondere voertuigen en onderdelen, zoals treinstellen, stroomaggregaten, mijnapparatuur en jachten.

De software zet de voorspelde en beschikbare vracht, de vrachtprioriteit, de omzet en prestaties af tegen contractafspraken en kosten. Daarbij houdt het systeem automatisch rekening met eventuele planninggevolgen, zoals capaciteitstoewijziging, regelgeving, Service Level Agreements en vrachtbeschikbaarheid.

Wereldwijd

De nieuwe planningoplossing moet optimaal ook direct de interne en externe communicatie vereenvoudigen. WWL zet groot in en neemt de planningoplossing wereldwijd in gebruik. Daardoor beschikken alle planners binnen het bedrijf over dezelfde actuele data en hebben ze allemaal inzicht in de gevolgen van vrachtcombinaties en veranderingen in scheepstoewijzingen. De werkprocessen in de verschillende regio's moeten gestandaardiseerd worden wat moet zorgen voor een betere doorstroming en een optimalisering van het planproces.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-11T13:20:00.000Z Nick Kivits
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.