Qliktech plaatst Human Inference in BI-aanbod

Dit artikel delen:
Deal

Qlicktech heeft een partnerovereenkomst gesloten met Human Inference

De internationale leverancier van software voor business intelligence (bi) Qliktech neemt de datakwaliteitsoftware van Human Inference op in zijn productaanbod. Daartoe hebben beide partijen een samenwerkingsovereenkomst getekend. De oplossing voor verbetering van datakwaliteit van de Arnhemse leverancier wordt toegevoegd aan het bi-platform Qlikview van de Amerikaanse leverancier.

De datakwaliteitsoftware van Human Inference wordt aangeboden als toevoeging op het Qlikview-platform dat wordt gebruikt om data uit verschillende bronnen samen te brengen en te analyseren. Het gaat bijvoorbeeld om gegevens uit klantrelatiesystemen (crm) en financiële applicaties.

De software van Human Inference wordt bijvoorbeed ingezet om invoergegevens uit verschillende systemen te controleren op datakwaliteit.

Productmanager Anthony Deighton van Qliktech: 'De consolidatie van data uit verschillende bronnen brengt risico's met zich mee. De gegevens uit verschillende systemen variëren vaak wat betreft inhoud, opmaak en syntactische en semantische validiteit. Gegevens kunnen bovendien incompleet, onnauwkeurig of achterhaald zijn en verschillen met de data uit andere systemen.'

Business Objects

Human Inference levert software voor verbetering van datakwaliteit. De programmatuur is gebaseerd op natuurlijke taalverwerking en toegesneden op grote databases. Het bedrijf heeft 250 klanten, waaronder Aegon, ANWB, Achmea, Essent, ING en De Telegraaf en Wehkamp.

Het bedrijf heeft naast de hoofdlocatie in Arnhem, vestigingen in Engeland, Duitsland en België en is vertegenwoordigd in Frankrijk, Italië, Zwitserland, Oostenrijk en Maleisië. Het bedrijf wordt geleid door Sabine Palinckx. Ze werkte eerder voor SAP en Business Objects en won in 2008 de Computable Award voor Ceo van het Jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-10T10:48:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.