Topicus ontwikkelt onderwijsportaal voor Unit4

Portaal koppelt bronsystemen voor betere stuurinformatie

Softwarebedrijf Unit4 brengt in het schooljaar 2011-2012 een webportaal op de markt voor onderwijsinstellingen. Ict-dienstverlener Topicus bouwt de webdienst die verschillende bronsystemen van onderwijsinstellingen koppelt. Het gaat bijvoorbeeld om hr- en salarissoftware van Unit4 en leerlinginformatiesystemen als Foleta, @VO en Parnassys en software van leverancier Educus. Unit4 gaat het webportaal aanbieden.

Het softwarebedrijf berekende dat op onderwijsinstellingen dertig tot vijftig bronsystemen in gebruik zijn. Het zijn bijvoorbeeld systemen voor logistiek, hrm, payroll en budgettering. Zij worden in het webportaal gekoppeld.

Roel Bolt van Unit 4 legt uit dat bijvoorbeeld bij verzuim en vervanging van een leerkracht meerdere systemen in het geding zijn. Het rooster moet worden aangepast, de afwezigheid moet aan de leerlingen worden gecommuniceerd en er zijn koppelingen met de financiële en personeelsadministratie.

Behalve het koppelen van processen moet de koppeling zorgen voor de verbetering van de informatie waarop beslissingen worden genomen. Voor die stuurinformatie zijn vaak meerdere systemen nodig.

Rapportages

De functionaliteit voor business intelligence zijn rolgebaseerd. Verschillende mensen binnen de onderwijsorganisatie kunnen, aan de hand van wat voor hun functie belangrijk is, rapportages maken. Managers, roosteraars, medewerkers van personeelszaken en de facilitaire dienst hebben ieder andere informatiebehoeften. Bolt: 'Onderwijsinstellingen beschikken over waardevolle informatie, maar die zit in meerdere bronsystemen.'

Begin 2011 moet de portal technisch helemaal af zijn. Vervolgens wordt in de periode van januari tot en met juni 2011 getest bij gebruikers. Het softwarebedrijf wil in de praktijk kijken waar de meeste gebruikersbehoeften en toepassingen liggen. Er wordt gestart bij Prosco, een Rotterdamse administratiedienstverlener voor het onderwijs. Dat bedrijf regelt onder andere de administratie voor Boor, een stichting die actief is in het primair en voortgezet onderwijs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-08-31T11:05:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.