HP neemt BI-specialist Vertica over

Hewlett-Packard (HP) neemt voor een onbekend bedrag de Amerikaanse leverancier Vertica over, een ontwikkelaar voor tools waarmee data kunnen worden geanalyseerd. HP zegt met de overname van Vertica zijn business intelligence (bi)-portfolio te versterken. De overname wordt eind april 2011 afgerond.

Vertica is een nichespeler op het gebied van datawarehouses. Het bedrijf levert een kolom-georiënteerde business inteligence-database. Hiermee kunnen real-time grote hoeveelheden data worden geanalyseerd in fysieke, virtuele en cloudomgevingen. De software van Vertica gaat gebruikt worden in een HP-appliance voor data-analyse. Dit systeem is gebaseerd op een HP BladeSystem c3000-server en draait op het Red Het Hat Enterprise Linux-platform.

Teradata en Netezza

HP hoopt met de overname sterker te concurreren met andere partijen die dergelijke datawarehouse systemen aanbieden. Dat zijn partijen zoals Teradata en Netezza, dat nu in handen is van IBM.

Vertica werd in 2005 mede opgericht door Michael Stonebrake, een pionier op het gebied van relationale databases. Hij was eerder betrokken bij de oprichting van andere databasebedrijven zoals Ingres, Illustra, Cohera en StreamBase. Ingres Corporation betrad onlangs met zijn databaseproduct VectorWise de markt van business intelligence en datawarehousing.

Vertica heeft een aantal grote klanten. Zo wordt een on demand-versie van Vertica gebruikt in Amazon's Web Service Elastic Compute Cloud (EC2).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-16T08:22:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.