Human Inference benoemt nieuwe CEO

Van Holland vervangt Palinckx

De Arnhemse leverancier van software voor het analyseren en verbeteren van datakwaliteit, Human Inference, heeft Winfried van Holland benoemd tot ceo. Hij vervangt Sabine Palinckx die sinds maart 2009 de functie van ceo bekleedde. Van Holland die sinds 2007 voor het bedrijf werkt, was voorheen actief als cto. Het is nog niet bekend wat Palinckx gaat doen.

Van Holland heeft ruim twintig jaar werkervaring in de automatisering. Hij begon zijn carrière als software-architect bij Baan en werd daar later benoemd tot manager development. Daarna werkte hij als productmanager voor Invensys, SSA Global en Cordys.

Volgens Human Inference breidde het bedrijf onder Palinckx' leiding internationaal uit en werd het productaanbod ingericht op het leveren van diensten. De leverancier laat weten: 'Sabine Palinckx acht de tijd nu rijp om nieuwe uitdagingen te zoeken en de implementatie van nieuwe technologieën, de verdere uitbouw van het partnerkanaal en de ondersteuning van bestaande en nieuwe klanten over te dragen aan Winfried van Holland.'

Palinkcx is het daar mee eens. 'Dit is een keuze die ik op persoonlijke gronden heb gemaakt. Er is niets vervelends tussen Human Inference en mij en we gaan met een goed gevoel uit elkaar. Ik heb veel vertrouwen in de richting die we met Human Inference zijn ingeslagen en we worden ook door onze klanten en partners hierin in toenemende mate bevestigd.'

Sabine Palinckx werkte eerder voor SAP en Business Objects en won in 2008 de Computable Award voor Ceo van het jaar.

De Telegraaf

Het 25-jarige Human Inference levert software voor verbetering van datakwaliteit. De programmatuur is gebaseerd op natuurlijke taalverwerking en toegesneden op grote databases. Het bedrijf heeft 250 klanten, waaronder Aegon, ANWB, Achmea, Essent, ING, De Telegraaf en Wehkamp.

Het bedrijf heeft, naast de hoofdlocatie in Arnhem, vestigingen in België, Engeland, Duitsland en is vertegenwoordigd in Denemarken, Frankrijk, Italië, Spanje, Zwitserland, Oostenrijk en Maleisië.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Interresant dat in dit artikel niet wordt gerept over de ontslag golf bij Human inference. Momenteel zijn er tientallen mensen ontslagen en gaat het alles behalve goed. Leuk zo'n advertentie, maar je zou toch mogen verwachten dat Computable meer nieuws zou brengen en minder advertentie artikelen. De nieuwswaarde holt achteruit!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-13T10:53:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.