Software AG koopt Israëlische softwareontwikkelaar

De Duitse bedrijfssoftwareproducent Software AG wil zijn Israëlische sectorgenoot Sabratec overnemen voor zeven miljoen dollar.

Sabratec ontwikkelt software voor de integratie van legacy-systemen met nieuwe bedrijfstechnologie. De firma is nog in privé-handen en staat vooral bekend om zijn integratiesoftware ‘ApplinX’.

Volgens Software AG is ApplinX uitstekend te combineren met zijn eigen Enterprise Transaction Systems en de XML Business Integration-technologie. Met behulp van ApplinX kunnen mainframe-toepassingen die geschreven zijn in Cobol, worden uitgebreid naar andere bedrijfssystemen. Software AG biedt zelf ook software die legacy-systemen ‘moderniseert’, maar wil via ApplinX ook de grote Cobol-gemeenschap bereiken, om zijn marktaandeel te vergroten.

Sabratec heeft een jaaromzet van ongeveer drie miljoen dollar en telt ongeveer tweehonderd klanten wereldwijd, onder meer in de Verenigde Staten, Europa, Zuid-Amerika en Australië. Software AG wordt niet alleen de eigenaar van het Israëlische hoofdkwartier van Sabratec in Tel Aviv, maar krijgt ook de New Yorkse dochteronderneming in handen. In Tel Aviv werken zestien mensen, voornamelijk softwareontwikkelaars. De partners van Sabratec, in veertien verschillende landen, zullen ook de integratiesoftware van Software AG verdelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-10T14:33:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.