Isala Klinieken kiest voor Cognos 10 en Apenio

Isala klinieken uit Zwolle heeft onlangs een contract getekend met Centric voor het leveren van Cognos-licenties, support en bijbehorende diensten. In een ander contract levert CarePoint Nederland het webgebaseerdel elektronisch verpleegkundig dossier Apenio aan het ziekenhuis.

Isala kan met Cognos eindgebruikers onbeperkt toegang geven tot informatie. Naast het ophalen van informatie in een dashboard, kunnen zij ook analyses uitvoeren en mobiel gebruikmaken van Cognos. Op termijn wordt gestart met de installatie en kennisoverdracht van Cognos 10 zodat de nieuwe functionaliteit binnen Cognos 10 goed ingezet kan worden door Isala.

Apenio

In augustus 2013 neemt Isala Klinieken nieuwbouw in gebruik. Dan dienen alle verpleegkundige dossiers gedigitaliseerd te zijn. Doel daarvan is standaardisatie en kwalitatieve borging van zorgprocessen en bijbehorende zorgpaden. Vermindering van de administratieve lastendruk stelt de verpleegkundige in staat meer persoonlijke zorg aan de patiënt te besteden.

Apenio is een webgebaseerd transmuraal elektronisch verpleegkundig dossier voor zowel acute als langdurige zorg. Het Instituut voor Zorg en Verpleegkundig onderzoek van de Universiteit van Bremen heeft, in nauwe samenwerking met verpleegkundigen uit de praktijk en het softwarehuis Atacama, Apenio ontwikkeld. CarePoint Nederland heeft de Nederlandse versie ontwikkeld. Apenio wordt inmiddels aan 22.000 bedden toegepast in Duitsland en Oostenrijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-22T09:45:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.