Exact-commissaris leidt Longview in Europa

Exact

Commissaris Rob Hoevens van softwareleverancier Exact in Delft legt zijn functie neer om zich volledig te richten op het leiden van de Europese organisatie van BI-dochter Longview. Het Canadese Longview werd in 2007 door Exact gekocht. Over 2011 schreef de moedermaatschappij 18,4 miljoen euro af op de waarde van de dochter.

Exact-commissaris Hoevens was de afgelopen maanden al intensief betrokken bij de ontwikkelingen bij Longview. De moedermaatschappij ziet veel potentieel in het business intelligence-bedrijf, vooral het Corporate Performance Management-pakket en een nieuw ontwikkeld belastingprogramma. Hoevens gaat de Europese verkooporganisatie van Longview leiden. Die functie is te zwaar om te combineren met zijn werk in de raad van commissarissen van Exact.

Door het vertrek van Hoevens bestaat de raad van commissarissen uit twee mensen: Rolf Deves en Thierry Schaap. De commissarissen zullen chief operations officer Peter van Haasteren van ict-dienstverlener E-office in Houten voordragen als nieuwe commissaris. Van Haasteren zat eerder in de directie van Exact. Deze voordracht wordt in september 2012 ter goedkeuring voorgelegd aan de Exact-aandeelhouders. Er wordt nog gezocht naar additionele kandidaten.

Longview werd in 2007 door Exact gekocht voor een bedrag van 52 miljoen dollar. Door overnames werd daar twaalf miljoen dollar aan waarde aan toegevoegd. In 2011 boekte Exact een fors deel hiervan af. Dat heeft alles te maken met de consolidatieslag die in de markt voor bi-software gaande is. Concurrerende partijen hebben allemaal een bi-speler opgekocht. SAP kocht bijvoorbeeld Business Objects.

Geen miskoop

In een toelichting op de jaarcijfers wilde de toenmalige Exact-ceo Max Timmer Longview geen miskoop noemen. De onderneming heeft in 2011 een gezonde bijdrage aan het resultaat geleverd. De afwaardering was volgens Timmer ook geen voorbode van een op handen zijnde verkoop. Exact blijft in Longview investerenals daar aanleiding toe is, verzekerde Timmer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-22T17:03:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.