Pyramid Analytics investeert in Europa

Pyramid Analytics, leverancier van business intelligence software platform, wil vanuit zijn vestiging in Amsterdam uitbreiden in Europa. Het heeft voor zijn plannen 26,4 miljoen euro opgehaald in een nieuwe financieringsronde, die werd geleid door Viola Private Equity en Sequoia Capital, dat reeds eerder in het bedrijf investeerde. In Amsterdam wordt het personeelbestand uitgebreid van vijftien naar vijftig man.

De nieuwe financiering zal gebruikt worden om het personeelsbestand uit te breiden, de strategische samenwerking met partners te versterken en het marktaandeel vanuit Amsterdam in belangrijke segmenten in Europa te vergroten.

De Nederlander Herbert Ochtman, mede-oprichter van Pyramid Analytics, licht toe: 'Wij willen uitgroeien tot een van de spelers die de bi-markt domineert. Onze selfservice bi-oplossing, in combinatie met onze samenwerking met Microsoft en de geboden interoperabiliteit is een sterke troef. Ons bi-platform is geschikt voor allerlei verschillende profielen, van cio, analist en andere it-medewerkers tot de zakelijke gebruiker.'

Zelfbediening

Pyramid Analytics biedt software waarmee gebruikers data kunnen analyseren en monitoren en waarmee rapportages gemaakt kunnen worden die inzicht geven in hun business. De belangrijkste suite van het bedrijf, BI Office, is een business analytics-platform met webgebaseerde tools die self-service data-analyse en inzicht voor eindgebruikers mogelijk maakt.  

Het bedrijf uit Bellevue bedient met zijn bi-platform inmiddels zo'n 350.000 gebruikers wereldwijd. Tot de klanten behoren onder andere Siemens, EMC en HP.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-04T08:43:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.