Atos start Big Data-test in Eindhoven

Atos gaat het Citypulse-project testen, waarbij data uit verschillende bronnen wordt verzameld om het uitgaansgebied Stratumseind veiliger te maken. De pilot gaat zes maanden testen of het voldoende resultaten behaalt, hoe de politie het systeem gebruikt en hoe dit gebruik geoptimaliseerd kan worden.

Citypulse is een samenwerking tussen Atos, Dutch Institute of Safety & Security (DITSS) en Intel. Eerder dit jaar zijn zij van start gegaan met de ontwikkeling van het systeem. Binnen Citypulse wordt realtime data verzameld uit drie bronnen: videobeelden, audiofragmenten en social media. Door deze data te analyseren, brengt het systeem het nachtleven van Stratumseind te Eindhoven in kaart. Het moet bewegingsvormen vaststellen en afwijkingen constateren.

Data-analyse

Albert Seubers, hoofd van global strategy & business development smartcity bij Atos: ‘Het systeem kan op basis van de drie data-bronnen bepalen wat er op straat gebeurt en eventuele afwijkingen constateren. Wanneer er een afwijking plaatsvindt, geeft Citypulse een signaal naar de regionale toezichtruimte politie (rtr). Zij kunnen vervolgens beoordelen of er moet worden ingegrepen door de politie. Met het systeem kunnen we geen incidenten tegenhouden, maar wel escalaties vermijden.’

Seubers vertelt dat Citypulse geen nieuwe techniek is, maar wel een unieke toepassing. Steden, zoals Lissabon en Singapore, organisaties en de politie zijn geïnteresseerd in deze toepassing. ‘Naast het testen van het systeem, verkennen we de mogelijkheden en kijken of dit toepasbaar is bij andere klanten.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-23T11:42:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.