Dick den Hertog wetenschappelijk directeur DSC/t

Tilburg University en TU Eindhoven bieden master data science aan

Dick den Hertog

Het college van bestuur van de Tilburg University heeft professor Dick den Hertog benoemd tot wetenschappelijk directeur van het Data Science Center Tilburg (DSC/t). Den Hertog is vanaf de start van de data science-activiteiten hierbij betrokken geweest. Hij zal in zijn nieuwe rol de kansen voor het (multidisciplinair) data science-onderzoek inventariseren en onderzoekers stimuleren om externe financiering te verwerven.

Den Hertog zal als wetenschappelijk directeur van het Data Science Center Tilburg nauw samenwerken met de onderzoeksgroepen van de Tilburgse universiteit en het Data Science Center van de Technische Universiteit Eindhoven (DSC/e).

Den Hertog is sinds 2000 verbonden aan Tilburg School of Economics and Management als hoogleraar Operations Research. Hij studeerde Wiskunde en Informatica aan de Technische Universiteit Delft en promoveerde daar in Operations Research. Van 2006-2010 was hij vice-decaan onderzoek en directeur van het onderzoeksinstituut Center van Tilburg University. Zijn onderzoek richt zich zowel op de theorie als op toepassingen van 'business analytics'.

De universiteit in Tilburg en Technische Universiteit Eindhoven bundelen hun krachten voor de ontwikkeling van data science vanwege het in hun ogen cruciaal belang voor de samenleving en het bedrijfsleven. Daarom komt er een internationaal opleidingsaanbod voor phd’s, masterstudenten en ondernemers. De gezamenlijke master zal in Den Bosch worden aangeboden. Er komt verder ook een gezamenlijke bacheloropleiding in Eindhoven en Tilburg.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-28T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.