Eiffel lijft AnalyseCentrum in om big data-kennis

Zakelijk dienstverlener Eiffel uit Arnhem neemt het bedrijf AnalyseCentrum over. Dat eveneens uit Arnhem afkomstige bedrijf is gespecialiseerd in het toepassen van big data-projecten, slim gebruik van data en data-analyse. Van de overname zijn geen financiële details bekendgemaakt.

Eiffel richt zich vooral op juridische en financiële dienstverlening en procesverbetering bij overheden en bedrijven. Volgens de koper sluit de dienstverlening van het AnalyseCentrum goed aan op de behoefte van klanten. 'Het inzetten van big data brengt de dienstverlening van overheden en bedrijven naar een volgend niveau. Met smart data en data-analyse zijn ze in staat toekomstbestendige keuzes te maken', licht het bedrijf toe.

Eiffel ontwikkelde eerder in samenwerking met AnalyseCentrum het Dashboard Sociaal Domein voor gemeenten. Dat moet gemeenten in staat stellen om alle data in het sociaal domein te duiden en om ontwikkelingen te voorspellen.

Experian

Het AnalyseCentrum is sinds 2008 onafhankelijk partner van Experian, dat is een wereldwijde aanbieder van informatie- en marketingservices met het doel om commerciële en financiële beslissingen beter en meer verantwoord te nemen.

Het overgenomen bedrijf meldt op zijn website dat het beschikt over uitgebreide data-inzichten over alle individuele 7,5 miljoen Nederlandse huishoudens, expert-kennisbronnen en met name het sociaal domein en de automobielindustrie. Het beschikt over eigen analysesoftware, datadashboards en monitoring systemen en verschillende voorspel- en projectietechnieken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-25T08:23:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.