Kempinski Hotels neemt BI af van Infor

Kempinski Hotel in Berlijn (foto: By Fridolin freudenfett (Peter Kuley) - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=10411049)

Bedrijfssoftwareleverancier Infor levert een business intelligence (bi) cloudoplossing aan Kempinski Hotels, naar eigen zeggen de oudste luxe hotelketen van Europa. De hotelketen is inmiddels begonnen met de implementatie van Infor Dynamic Enterprise Performance Management (d/EPM). De bi-software is een aanvulling op de bestaande installatie van Infor EzRMS, een systeem om de inkomsten uit hotelreserveringen te beheren.

De oplossing wordt in gebruik genomen door de 73 vijfsterrenhotels van de groep, verspreid over 31 landen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Azië en gaat fungeren als een geïntegreerd Business Intelligence Platform.

De combinatie van de twee oplossingen, geïntegreerd met de financiële systemen van de hotelgroep zelf, maakt het voor Kempinski mogelijk om data over de financiën, operatie, markt en prestaties afkomstig uit verschillende bronnen te beheren en te analyseren. Hiermee wil de hotelketen sneller en beter geïnformeerd beslissingen nemen, gebaseerd op een completer overzicht van voorspellingen, inkomsten en kosten.

Infor d/EPM is een geïntegreerd platform voor bi, financieel beheer, budgettering, planning en kpi-dashboards. De software maakt gebruik van Infor ION, de middlewaretechnologie van Infor, om de reeds aanwezige financiële systemen van Kempinski te integreren met Infor EzRMS en met systemen van derde partijen.

Tophotels

'Wij hebben gekozen voor Infors Business Intelligence-oplossing, vanwege de bewezen resultaten en de capaciteit om ondersteuning te bieden en samen te werken met onze teams gedurende het implementatieproces,' zegt Riko van Santen, hoofd Digital Strategy & Distribution bij Kempinski Hotels. 'Infor is bovendien inventief en denkt als een volwaardige partner mee met onze bedrijfsbehoeftes, en niet ‘slechts’ als systeemleverancier.'

De belangrijkste vestigingen van Kempinski gebruiken al sinds 2014 Infor EzRMS. De eerste die overgingen zijn bekende tophotels als het Adlon Hotel Kempinski in Berlijn, het Kempinski Hotel Vier Jahreszeiten München, Grand Hotel Kempinski in Genève, het Kempinski Hotel Beijing Lufthansa Center, het Ciragan Palace Kempinski in Istanbul en het Emirates Palaca Hotel in Abu Dhabi. De revenuemanagement-oplossing wordt aangeboden als software as a service (SaaS)-model.

Overnames

Infor EzRMS komt voort uit de overname in 2012 van Easy RMS, een Londense leverancier van financiële software voor het hotelwezen. Met de als Saas aangeboden oplossingen kunnen hotels hun prijzenniveau voor kamers afstemmen op de bezettingsgraad.

Infor investeerde sowieso de afgelopen jaren veel in bedrijfssoftware voor het toerisme en het hotelwezen. Zo nam het bedrijf medio 2009 Softbrands over, een leverancier van toepassingen voor de productie-industrie en het toerisme. Een jaar later kwam daar Property Management Systemen (PMS) bij, een onderdeel van de Amadeus IT Group, dat bedrijfssoftware levert aan hotels en internationale ketens.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-25T17:17:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.