Amerikaans Palantir koopt Amsterdamse Silk

Overname handen schudden

Palantir koop het Amsterdamse datavisualisatiebedrijf Silk. Wat het Amerikaanse bedrijf voor de overname betaalt is onbekend. Het Silk-platform blijft in de huidige vorm bestaan, maar wordt niet verder ontwikkeld.

Silk is in 2009 opgericht door Salar al Khafaji en Lon Boonen. Het beschikt over een kantoor in Amsterdam en San Francisco. Het bedrijf biedt een platform waar data worden geanalyseerd en worden omgezet in interactieve visualisaties. Het heeft in de afgelopen jaren meerdere investeringen opgehaald, die gezamenlijk goed zijn op zo’n drie miljoen euro.

Nu wordt het Amsterdamse bedrijf overgenomen door de Amerikaanse Palantir. Dat bedrijf, opgericht in 2004, is gespecialiseerd in big data analyses voor onder meer overheden. Zo behoren de CIA en FBI tot het klantenbestand. Er worden geen financiële details over de overname bekend gemaakt.

Silk-ceo Al Khafaji laat weten dat het Silk-platform blijft bestaan in de huidige vorm. Er zullen echter geen ontwikkelingen meer worden doorgevoerd en het bedrijf zet de technische ondersteuning en klantenservice stop.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-11T10:36:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.