Novisource koopt Opdion voor groeiplan

Deal handen schudden overname

Ict-detacheerder en adviesbureau Novisource uit Nieuwegein wil bpm-specialist (business proces management) en applicatie-integrator Opdion uit Gorinchem overnemen. Novisource hoopt door die overname onder meer zijn marktpositie in de financiële dienstensector verbeteren. Opdion is binnen die branche gespecialiseerd in applicatie-integratie, system oriented architecture (soa) en business intelligence (bi). Het is partnerleverancier van integratieplatform voor bedrijfsapplicaties MuleSoft.

In eerste instantie verwerft Novisource 65,5 procent van de aandelen in Odion. De overige 34,5 procent blijven tot eind 2019 in handen van de huidige aandeelhouders en de directeur van Opdion, Eric van Oudenhoven. In het jaar 2020 moet de overname volledig zijn afgerond. Opdion-directeur Oudenhoven blijft voorlopig verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van Opdion en de samenwerking met Novisource.

'Door de overname wordt onze positie in de financiële markt verder versterkt en ontstaan openingen naar nieuwe markten', stelt Novisource-directeur Philip van Blanken. Hij verwacht dat ook de bestaande positie van Novisource in de business intelligence-markt verder versterkt wordt.

Volgens Novisource-directeur Philip van Blanken zet zijn bedrijf met de overname een belangrijke stap in de groeistrategie voor de komende jaren. Het bedrijf wil naast autonome groei en het verbeteren van de winstgevendheid ook via gerichte overnames de activiteiten uitbreiden en de financiële resultaten verbeteren.

SOA, BPM en MuleSoft

Eric van Oudenhoven, directeur van Opdion zegt in Novisource een sterke partner gevonden te hebben die de realisatie van de ambities van zijn bedrijf kan versnellen. 'Novisource biedt voor ons nieuwe toegangen tot de markt. Verder vinden we het belangrijk dat onze professionals zich binnen Novisource verder kunnen ontwikkelen.'

Opdion Services behaalde in 2016 een omzet van ruim 2,9 miljoen euro. Het bedrijf is in 2008 opgericht als niche speler op het gebied van integratie en business performance management (bpm). In eerste instantie lag de focus op diensten voor Sonic entersprise service bus-projecten (esb). In 2012 is de strategie herzien en worden nieuwe toepassingen ondersteund zoals het integratieplatform voor bedrijfsapplicaties MuleSoft. Opdion is de eerste partner van die Amerikaanse leverancier in Nederland.

In de clinch

In februari 2016 stapte het toenmalige management van Novisource op na verschil van inzicht met aandeelhouders over de strategische koers. Later stapten ook de commissarissen op.

In oktober 2016 traden Philip van Blanken en Peter Specht aan, Van Blanken als chief executive officer (ceo) en Specht in de functie van chief financial officer. Zij werkten beide eerder voor Nspyre, dat in 2015 is verkocht aan Altran.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-27T12:00:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.