Managed hosting door True

Cisco neemt Amerikaans Accompany over

Contract ondertekenen

Netwerkspecialist Cisco neemt het Amerikaanse Accompany over, een bedrijf gespecialiseerd in business intelligence. Cisco betaalt er 270 miljoen dollar voor.

Accompany werd in 2013 opgericht door Amy Chang, een voormalige Google-executive. Chang was ook lid van het directiecomité van Cisco. Het bedrijf maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (ai) om databases te bouwen van mensen en hun onderlinge relaties in bedrijven. In een interview met Techcrunch noemt Chang de app een soort ‘digitale chief of staff of een soort persoonlijke assistent’ die toplui informatie verstrekt over andere mensen.

De tool (in de vorm van een app, een webclient en een Gmail-plugin) is sinds 2016 beschikbaar en kan gebruikt worden om sales leads op te bouwen, relaties te verbeteren of voor hr-doeleinden. Accompany moet de portfolio van Cisco’s ‘collaboration tools’ versterken. Cisco wil hem onder meer gaan integreren in zijn Webex-platform voor videoconferencing.

Door de overname wordt Chang ook het hoofd van de Collaboration-afdeling van Cisco. Voormalig topman Rowan Trollope vertrekt naar Five9, een cloud-startup. De overname door Cisco zal vermoedelijk in het vierde kwartaal van het boekjaar worden afgerond, na goedkeuring door de mededingingsautoriteiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-02T10:15:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.