Rijks ICT-dashboard is vernieuwd

Het Rijks ICT-dashboard is vernieuwd. Deze nieuwe versie biedt meer overzicht en inzicht in de grote ict-projecten van het Rijk. Lourens Visser, CIO Rijk, presenteerde de nieuwe monitor vandaag op de rijksbrede CIO-dag.

Het Rijks ICT-dashboard toont sinds 2011 de projecten bij het Rijk met een ict-budget van minstens vijf miljoen euro. Doel ervan is grote ict-projecten transparant te maken voor een breed publiek van politici, media en burgers.

Maar de afgelopen jaren was er de nodige kritiek hoorbaar. Informatie zou niet actueel en volledig en zijn en projecten stonden bijna altijd op 'groen', terwijl er bij veel ervan het nodige mis is gegaan.

In de nieuwe versie van het Rijks ICT-dashboard worden de bestaande gegevens van projecten overzichtelijker gepresenteerd en meer in samenhang getoond. Hierdoor geeft de monitor meer inzicht en overzicht, claimt het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. In aanloop naar Verantwoordingsdag op 20 mei actualiseren ministeries de gegevens van de projecten.

Op dit moment zijn er meer dan honderd rijks-ict-projecten van vijf miljoen euro of meer. Het Rijks ICT-dashboard laat ook zien hoeveel evaluaties er bij Bureau ICT Toetsing (BIT) lopen. Minister Raymond Knops van BZK laat de Tweede Kamer weten dat de doorontwikkeling van het dashboard niet stopt. 'De komende maanden zal ik in dit verband de gebruikersbehoeften van belanghebbenden, waaronder uw Kamer, nader laten inventariseren. Dit zal onder meer gaan over nu nog onderbelichte ict-activiteiten, zoals beheer en onderhoud', schrijft hij in een Kamerbrief.

CIO-dag

CIO Rijk Lourens Visser presenteerde het nieuwe dashboard vandaag, tijden de rijksbrede CIO-dag in Den Haag. Dit is een netwerkevenement waar zo'n vierhonderd rijksambtenaren aanwezig zijn die werken aan de informatievoorziening, ict en informatiebeveiliging van de rijksoverheid.

De Rijksacademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid, onderdeel van het bureau CIO Rijk, lanceert er drie podcasts in een serie van acht met de titel De code voor succes!. Hierin vertellen cio's en directeuren vertellen over hun ervaringen bij grote ict-projecten van het Rijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-05T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.