SAS gaat hechter samenwerken met Microsoft

SAS en Microsoft gaan intensiever samenwerken aan de toekomst van analytics en kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, ai). De oplossingen van SAS worden beter geïntegreerd in Microsoft Azure. Microsoft wordt ook de voornaamste cloudprovider voor de SAS Cloud. Het bedrijf uit Redmond biedt klanten industriespecifieke SAS-oplossingen in de cloud.

Dit is bekendgemaakt aan de vooravond van het Virtual SAS Global Forum 2020, 's werelds grootste analytics-conferentie. Dit partnerschap bouwt voort op SAS-integraties in Microsoft cloud-oplossingen voor Azure, Dynamics 365, Microsoft 365 en Power Platform.

"Het is de bedoeling om het cloud-native SAS Viya platform voor Azure verder te optimaliseren"

Beide bedrijven zeggen een gedeelde visie te hebben. Scott Guthrie, binnen Microsoft verantwoordelijk voor cloud en ai: 'SAS, met zijn bewezen expertise op het gebied van analytics, data science en machine learning, is een strategische partner voor Microsoft en samen zullen we klanten in tientallen sectoren en regio's helpen om hun meest kritische en complexe analytische uitdagingen aan te gaan.' Beide ondernemingen willen analytics voor iedereen toegankelijk maken, ongeacht het vaardigheidsniveau.

Het is de bedoeling om het cloud-native SAS Viya platform voor Azure verder te optimaliseren. Bovendien gaan Microsoft en SAS de mogelijkheden onderzoeken om SAS Analytics te integreren, inclusief de industriespecifieke modellen, binnen Azure en Dynamics 365. 

Overigens werkt SAS ook samen met Azure's grote concurrent, Amazon Web Services (AWS).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-15T17:00:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.