Friss verwerft Amerikaans Polonious

Dit artikel delen:

De Nederlandse fraude-opsporingssoftware-leverancier Friss neemt Polonious over. Met de software van dit Amerikaanse bedrijf voor fraude-onderzoek en casemanagement kan Friss nog beter schadeverzekeraars bedienen met de detectie van fraude. Ook particuliere onderzoeksbedrijven vormen een groeiende markt.

Volgens Friss kunnen schade- en fraude-onderzoekers dankzij de software van Polonious beter onderling communiceren door meer data en fraude-scenario’s toe te voegen. Ze zouden meer dossiers kunnen verwerken. Door automatisering van repeterende handmatige werkzaamheden gaan bovendien de administratiekosten omlaag. Ook het it-beheer zou minder kosten. 

Friss dat haar hoofdvestiging in Utrecht heeft, breidt hiermee ook de klantenkring in de VS, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland uit. 

Afgelopen februari maakte de leverancier van ai-gebaseerde fraude-analyse dubbele groeicijfers bekend. 43 nieuwe verzekeraars werden als klant binnengehaald. Het bedrijf breidde uit naar Spanje, Frankrijk, Brazilië, Uruguay en Nieuw-Zeeland. Ook nam Friss het Amerikaanse Terrene Labs over. De expansie in de VS werd mede mogelijk door een serie B-financiering van 55 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Business Analytics

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-09T15:20:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.