Xebia neemt Poolse GetInData over

Bedrijf is in 2014 opgericht door voormalige Spotify-engineers

Xebia neemt het Poolse GetInData over. Daarmee breidt het zijn activiteiten in Polen uit en beschikt het van oorsprong Nederlandse consultancybedrijf over 120 engineers en consultants op het gebied van big data, cloud, analytics, machine learning en ai-oplossingen. GetInData is in 2014 opgericht door voormalige Spotify-engineers.

De medewerkers van het Poolse bedrijf hebben veel kennis en kunde op het gebied van data engineering-principes en het implementeren van diverse datatechnologieën.

Onder meer muziekstreamingdienst Spotify, ING Bank en telecombedrijven als Play en Kcell maken gebruik van de diensten van GetInData. Op termijn zal het bedrijf ook Xebia gaan heten.

Door de overname, waarvan geen financiële details bekend zijn gemaakt, vergroot Xebia zijn kennis en kunde op het vak van data- en ai. Beide bedrijven werkten al langer samen binnen verschillende projecten. Ook maken ze deel uit van dezelfde big data- en open source-gemeenschappen.

Java

Xebia, opgericht in 2001, groeide uit van een bedrijf dat gespecialiseerd is in Java-technologie tot een dienstverlener met een breed aanbod aan ict-consultants met ruim vijfduizend medewerkers verspreid over kantoren in meerdere landen.

Xebia is door een overname- en groeistrategie de afgelopen jaren flink gegroeid. Het heeft de bedrijfsvoering opgedeeld in ‘chapters’, daarin staat het delen van kennis centraal. De activiteiten van GetInData worden onderdeel van het ‘data chapter’.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Business Analytics

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-01-09T16:28:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.