Qlik koopt Talend, ServiceNow lijft Duits G2K in

deal handen schudden overeenkomst contract

De van oorsprong Zweedse leverancier van business intelligence (bi)-software Qlik heeft voor een onbekend bedrag Talend in handen gekregen. Dit is een Amerikaanse specialist in clouddata-integratie en data-integriteit. Ook ServiceNow roerde zich: de Amerikaanse leverancier van workflow-automatisering kocht het iot-platform G2K uit Duitsland.

Met de overname van het in 2006 opgerichte Talend breidt Qlik zijn productenaanbod op het gebied van data-integratie, analyse, artificiële intelligentie (ai) en machine learning  uit met Talends portfolio voor cloud-data-integratie. Daarmee kan het bedrijf klanten beter helpen met het vraagstuk van data-fragmentatie, veroorzaakt door de toename van verschillende informatiebronnen die niet met elkaar verbonden zijn. Talend biedt Qlik de mogelijkheid die bronnen met elkaar verbinden. Overigens kan de software van Talend al lang gekoppeld worden aan die van Qlik.  

ServiceNow kondigde de overname van het ai-gedreven internet-of-things (iot)-platform Parsifal van G2K aan. De technologie van G2K biedt organisaties de mogelijkheid om actuele gegevens in fysieke ruimtes met elkaar te verbinden voor een volledig operationeel overzicht. ServiceNow gaat de G2K-technologie toevoegen aan zijn Now Platform om het in eerste instantie in de detailhandel aan te bieden. Winkeliers kunnen dan hun real time  voorraadgegevens verwerken in hun workflow-software. Het softwarebedrijf op den duur de gecombineerde oplossing te kunnen slijten in elke sector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Business Analytics

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-05-17T12:47:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.