BusinessForensics wint Defensie-competitie

Securitysoftwareontwikkelaar BusinessForensics heeft de finale gewonnen van de Defensie Innovatie Competitie 2012. Dit jaar was het thema ‘Cyber Operations 2.0’. Als winnaar van deze competitie ontvangt BusinessForensics een innovatiebudget ter waarde van tweehonderdduizend euro.

In de finale streden de vijf finalisten van de competitie tegen elkaar met zeer verschillende innovatievoorstellen op het gebied van Cyber Operations 2.0. De jury koos BusinessForensics als winnaar omdat de oplossing het beste aansloot bij het thema, deze zeer toepasbaar is voor Defensie Cyber Operations en vanwege de mate van innovatie.

In-memory big data-analyse

BusinessForensics is een Nederlandse hightech startup met een innovatief softwareplatform. Het platform stelt banken, verzekeraars, telecombedrijven en overheidsinstellingen in staat om fraude en andere vormen van (cyber)crime effectief en efficiënt te monitoren, detecteren en te onderzoeken. ‘Voor een jong bedrijf als BusinessForensics betekent het winnen van de Defensie Innovatie Competitie een unieke kans om het BusinessForensics-platform verder te verbeteren en toepasbaar te maken voor Defensie en veiligheid’, zegt Marcel Verbraak, partner bij BusinessForensics.

Naast een in-memory big data-analysemodule voor het real time profileren en detecteren van afwijkingen beschikt het BusinessForensics-platform over een geavanceerde onderzoeks- en case management-module. Hiermee kunnen analisten diepgaand onderzoek doen naar gedetecteerde bedreigingen, zoals cyber crime, witwassen, creditcard- en telecomfraude, georganiseerde misdaad en andere soorten van complexe fraude. Het systeem helpt de analist met bijvoorbeeld sociale netwerk analyses, tijdslijnen en om grote hoeveelheden data en complexe verbanden begrijpelijk en efficiënt te kunnen visualiseren.

Defensie Innovatie Competitie 2012

De Defensie Innovatie Competitie werd in 2012 voor de vierde maal gehouden, met dit jaar als thema ‘Cyber Operations 2.0’. Om in de toekomst zijn militaire slagkracht in het cyberdomein te kunnen garanderen heeft Defensie behoefte aan nieuwe technologieën en innovaties, vandaar het gekozen thema voor 2012. De competitie is enerzijds bedoeld om het midden- en kleinbedrijf een ingang te bieden bij Defensie, anderzijds om innovaties en vernieuwende technologie, die van nut zijn voor Defensie, te genereren en stimuleren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Business Analytics

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-09T09:09:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.