Nederlands bedrijf werft Russen voor ICT

De Skill Company, onderdeel van het internationale detacheringsconcern Vedior/Select Group, is dit jaar met een initiatief gestart om Russische ict'ers te werven voor detachering in Nederland. Het bedrijf verwacht later dit jaar enkele tientallen Russen op IT-projecten in ons land te plaatsen.

Het bedrijf heeft in de Russische hoofdstad Moskou twee 'recruiters' aangesteld voor de werving van personeel. Om de drie maanden reist een delegatie van het bedrijf af naar Moskou om kandidaten te beoordelen op technische vaardigheden, persoonlijke geschiktheid en kennis van de Engelse taal. Als een kandidaat voldoet, biedt het bedrijf de kandidaat een contract aan voor de duur van twee jaar met de mogelijkheid van verlenging. In dit contract zijn naast het salaris ook sociale voorzieningen als huisvesting en verzekeringen opgenomen.
De Skill Company is van plan de Russen te ondersteunen als ze hier werkzaam zijn. Voor sociale begeleiding heeft het bedrijf een 'ervaren' Rus, die al enige jaren woonachtig is in Nederland, in de arm genomen om de nieuwelingen te ondersteunen en de weg te wijzen in de samenleving. De kandidaten komen in eerste instantie alleen over. Na een aantal maanden kunnen partners en eventuele kinderen naar Nederland komen.
De Nederlandse overheid heeft sinds enige tijd de regelgeving voor arbeidskrachten van buiten de EG voor onder andere de IT-sector versoepeld. Vacatures dienen normaliter vijf weken aangemeld te blijven bij het Arbeidsbureau. Voor de IT-sector is deze wachttijd niet meer noodzakelijk. Bedrijven kunnen direct de procedure starten voor het aanvragen van een vergunning voor de buitenlandse werknemers. Om dit te kunnen doen, moet het bedrijf overigens wel aan strikte regels voldoen.
Volgens Martin van der Ven, manager internationale detachering bij de Skill Company, is het hoog tijd dat Nederland slagvaardiger IT-personeel aantrekt. "Landen als Duitsland en de Verenigde Staten oefenen al een behoorlijke zuigkracht uit op het Russische arbeidspotentieel. Uit ervaring blijkt dat Nederland voor de Rus of Russin een aantrekkelijk alternatief is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.