Concurrentiebeding blijkt wijfelachtig

Als detacheerders worden gelijkgesteld aan uitzendkrachten, heeft het concurrentiebeding weinig waarde. Dat blijkt uit de uitspraak van de rechtbank in Den Haag in het conflict tussen vakbond CNV en het arbeidsbureau (CWI).

De bonden voerden vorige week aan dat de ict'ers van CMG niet ontslagen mogen worden als uitzendkrachten, onder meer omdat in hun arbeidscontract een concurrentiebeding is opgenomen.
De rechter wees dit argument van de bond gisteren af. "Het feit dat in de arbeidsovereenkomst (van de als uitzendkracht te beschouwen ict'er (G.H.)) een concurrentieverbod is opgenomen, kan hooguit leiden tot een vernietiging van dat beding."
 
De bond probeerde vergeefs via de rechter te voorkomen af dat het Centrum voor Werk en Inkomen (het voormalig arbeidsbureau) 109 ict'ers die detacheerder CMG in noord Nederland wil ontslaan, beschouwt als uitzendkrachten. De bond begint een spoedberoep tegen het oordeel van de burgerrechter.
 
De uitspraak is te lezen op:http://www.rechtspraak.nl/
> Uitgesproken actueel > Rechtsgebied civiel
LJN-nummer: AE6541 Zaaknr: KG 02/957

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Deze uitspraak betekend mijn inziens ook dat je direct onslag kunt nemen, aangezien dit meestal ook zo werkt bij een uitzendburo.

Ik heb geweifeld om u te mailen over de twijfelachtigheid van uw taalgebruik in de kop van dit artikel. Toch maar weer even een slak bezouten?

Leuk vooruitzicht voor alle werknemers van detacheerders in Nederland. Wellicht een goede impuls voor free-lance branche. Waarom bij een uitzendbureua de opbrengsten laten afromen (in goede tijden) als je er verder geen toegevoegde rechten opbouwd of anderzinds voordeel haalt! In slechte tijden wordt je toch ontslagen. Dan kun je in goede tijden beter meer verdienen en zelf een reserve opbouwen i.p.v. aandeelhouders te verrijken.
Wellicht moeten andere detacheerder openbaar afstand nemen van deze actie van CMG. Dan laten zij zien dat zij wel meerwaarde hebben.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-16T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.