Detacheerders willen af van bankzitters

Detacheringsbedrijven zoeken in de twist tussen CMG en de vakbonden een mogelijkheid af te komen van overtollige bankzitters. De uitzendbranche voorspelt dat de detacheerders rekening moeten houden met veranderingen van bijvoorbeeld salarissen en verzekeringen.

De ict-bedrijven bezig met een reorganisatie hopen dat de ontslagvergunning van het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI, het voormalig arbeidsbureau) hen van overtollige medewerkers afhelpt. Zo onderzoekt detacheerder Syntegra of de interpretatie van de regelingen voor uitzendkrachten toe te passen is bij de huidige reorganisatie. Volgens directeur Rob Pols heeft hij dit met de ondernemingsraad besproken. "Het is een extra mogelijkheid om kosten te reduceren."
 
Alle ict-bedrijven volgen de juridische verwikkelingen. Inter Access bijvoorbeeld kijkt niet met andere ogen naar de arbeidscontracten. Woordvoerder René van der Kolk: "We houden het zoals het is. Veranderen zou niet netjes zijn."
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 30 augustus 2002.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ja Bill dat is het verschil met andere bedrijven he, die lokken geen mensen. Daar lopen ze langs de fabriekspoort om zich aan te melden. En als het slecht gaat dan wordt daar niemand ontslagen!!
Wordt is wakker ajb!!

Ik haat detacheringsbedrijven. Eerst lokken ze mensen. Achteraf worden deze mensen gedumpt. Een schande!

"We houden het zoals het is. Veranderen zou niet netjes zijn."
Welkom in 2002.
Zodra Mammon wordt gespot vallen wij voor dit hogere principe in aanbieding neder en brengen wij onze offers in de vorm van ontslagen en salarisinkrimping.
Netjes levert immers op korte termijn niks op.

Aan alle CMG'ers: Kijk eens op www.source.nl voor een passende oplossing

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-29T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.