Carrièreperspectief IT'ers gering

De carrièremogelijkheden voor automatiseerders zijn gering bij organisaties die hun IT-afdelingen hebben gedecentraliseerd. Het opzetten van een eigen BV dan wel het zich laten inschrijven bij een uitzend- of detacheringsbureau biedt een beter loopbaanperspectief.

Tot deze conclusies komt het Engelse adviesbureau OTR Group in zijn nieuwste rapport "What are the career prospects for information systems professionals located in business units?" De onderzoekers zijn te rade gegaan bij veertig grote organisaties in Nederland, Engeland, België en Duitsland, die hun IT-afdelingen hebben gedecentraliseerd.
Hoewel de OTR Group een zekere trend naar centralisatie van de IT-activiteiten constateert, verwacht zij niet dat de tijden van de grote centrale automatiseringsafdelingen terugkeren. De kansen voor IT-personeel om naar een managementfunctie door te groeien, blijven derhalve beperkt. De gedecentraliseerde IT-afdelingen kenmerken zich immers door een platte organisatiestructuur. Ook de IT-managers zien hun interne carrièrepad geblokkeerd. In toenemende mate wordt de verantwoordelijkheid voor de automatisering gelegd bij de financiële man binnen de business-unit. Bovendien komt het steeds vaker voor dat de leiding van een decentrale IT-afdeling in handen komt van een business-manager.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.