Beursgang Astra spekt portemonnee top

De beursgang van het detacheringsbedrijf Astra Informatica gaat de directieleden 56 miljoen gulden opleveren. Daarnaast levert het acht miljoen gulden op voor het bedrijf zelf.

Onder begeleiding van bank Meespierson worden maximaal vierhonderdduizend nieuwe stukken geplaatst. Daarnaast worden maximaal 2,8 miljoen bestaande aandelen (ruim de helft van het totaal) herplaatst. Uitgaande van de hoogste uitgiftekoers van twintig gulden kan de beursgang maximaal 64 miljoen gulden opleveren.
Mede-oprichter P. van Basten krijgt als directievoorzitter dan een kleine twintig miljoen, commercieel directeur 6,5 miljoen, personeelsdirecteur G. Albers ruim vijftien miljoen en financieel directeur A. van de Wouw een stevige zeventien miljoen. Toch zegt Van Basten dat de reden van de beursgang het vergaren van extra kapitaal (maximaal acht miljoen) is voor het doen van overnames. Hij is op zoek naar bedrijfjes die gespecialiseerd zijn in Oracle-database-implementaties.
Astra Informatica is in 1990 opgericht en integreert moderne computernetwerken met mainframe-computers. Het bedrijf telt tweehonderd medewerkers die vooral op uitzendbasis aan projecten werken. Vorig jaar draaide het een omzet van 34,9 miljoen gulden, waaruit een winst van 3,1 miljoen voortvloeide.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.