Randstad wijzigt aanpak IT-opleidingen

Randstad Automatiseringsdiensten kiest een andere koers voor de opleidingen van het personeel. De detacheerder heeft daartoe de afdeling ICT Academy opgezet, die de opleidingen centraal inkoopt en aanbiedt. Voorheen gebeurde dit op regionaal niveau. De organisatie verwacht automatiseerders nu beter te kunnen begeleiden.

Manager Peter van Oosterhout van ICT Academy geeft aan dat de centrale aanpak een aantal voordelen moet opleveren voor Randstad. Door de schaalgrootte zijn extra kortingen te bedingen. Door centrale inkoop en aanbod van scholing krijgt Randstad beter inzicht in de marktontwikkelingen dan wanneer de regionale afdelingen dat zelf regelen. De ICT Academy is op 1 januari 1999 gestart met de voorbereidingen en zal op de eerste dag van 2000 operationeel zijn.
Competence-managers zullen de trends op de IT-markt volgen. Van Oosterhout verwacht bijvoorbeeld veel vraag naar Linux-opleidingen. Hij heeft echter nog geen zekerheid of deze trend doorzet. Verder worden de ontwikkelingen op het gebied van Linux-certificering gevolgd. Automatiseerders kunnen voor systemen als Windows NT of Novell Netware een certificaat verdienen van de leverancier. Bij Linux ligt dit lastiger. "Ik zou niet weten wie deze taak op zich moet nemen", aldus Van Oosterhout.
De detacheerder heeft inmiddels samenwerkingsverbanden opgezet met hogescholen, onder meer met de Haagse Hogeschool. Op dit moment evalueren de partijen het eerste jaar. Van Oosterhout verwacht dat het programma dit jaar doorgaat. Randstad werkt ook samen met de hogescholen in Enschede en Limburg. Het bedrijf zoekt momenteel naar nieuwe partners onder hogescholen en universiteiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.