Aparte ontslagregels voor detacheringsbedrijven

De Stichting van de Arbeid vindt de ontslagregels voor uitzendkrachten niet van toepassing op detacheerders. Wel moeten er voor detacheringsbedrijven uitzonderingen komen op de normale, op anci�nniteit gebaseerde ontslagregels.

Dat blijkt uit het advies van de stichting, dat vandaag bekend is geworden. De Stichting adviseert de minister voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid daarom het arbeidsbureau (CWI) ontslagaanvragen afkomstig van detacheringsbureau's op acht onderdelen apart te toetsen.
 
Zo moet het CWI onder meer de opdrachtovereenkomst tussen werkgever en opdrachtgever bestuderen. Ook moet het CWI vaststellen in welke mate de persoonlijke kwaliteiten en vaardigheden van de werknemer voor de opdrachtgever van belang zijn. De werkgever moet het tekort aan herplaatsingsmogelijkheden of scholingmogelijkheden beargumenteren.
 
De Arbeidsminister vroeg de Stichting in november om advies. Dat nadat vakbonden bij verschillende rechtbanken protest aantekenden tegen de ontslagvergunningen voor enkele tientallen gedetacheerde ict'ers in dienst van CMG Noord-Nederland.
 
Het volledige advies staat ophttp://www.stvda.nl/, rechts onder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Detacheerders zijn tegenwoordig steeds inventiever.
Kijk eens naar de Automatiseringsgids van de afgelopen 2 weken onder de kop ONTSLAGZWENDEL
Hier wordt zeer duidelijk gemaakt dat een detacheerder niet meer via het CWI hoeft te werken.

stelletje strulen!!!!!!!!

Kortom: als je op de bank zit gaat je werkgever betogen dan je kennis van een bepaald softwarepakket te lager is dan van een niet-bankzitter - dat is veel goedkoper dan investering in scholing. Maar wees gerust werknemers van Nederland, het CWI waakt, en zal ongetwijfeld in staat zijn om te beoordelen of er eventuele fouten in de (ongetwijfeld met veel technische termen doorspekte) onslagaanvraag motivatie zit. Yeah, right.
Opportunity voor detacheerders: bankzitters detacheren naar het CWI om inhoudelijk helpen de ontslagaanvragen van collega's te beoordelen...
Maar even serieus: hoe lang gaat het duren voordat hypotheek- en andere kredietverstrekkers onderscheid gaan maken tussen een 'echt' vast contract en een 'vast' contract bij een detacheringsbedrijf? Wanneer zal de eerste LogicaCMG, CGEY, Ordina, whatever medewerker plotseling merken dat hij geen huis meer kan kopen, of ongustiger condities krijgt?
En heren detacheerders... hoe lang denken jullie dat je werknemers, die de afgelopen jaren zich een slag in de rondte hebben gewerkt om aan alle 'marktvragen' te voldoen nodig zullen hebben om zèlf de uitgang te vinden zodra ze daar maar even de kans toe zien - inclusief degenen die je wèl had willen houden omdat ze zo lekker uurtje-factuurtje-verhuurbaar zijn? Mensen maken het bedrijf tegenwoordig, en loyaliteit werkt nog altijd naar TWEE kanten.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-05T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.