Computable Awards 2008: Recruiters aan het woord

‘We kijken verder dan het CV’

Computable Award 4X3

Ebbinge & Company, iSense, Michael Page, Yacht en YER zijn genomineerd voor de Computable Award Recruiter van het Jaar 2008. We vroegen de genomineerden om een reactie.

Ebbinge & Company
"We zijn trots dat we voor de tweede keer genomineerd zijn om de erkenning voor ons bedrijf vanuit de ict-sector. We zijn namelijk ook actief in de publieke en financiële sector. Onze concurrenten richten zich bij werving vaak op één wervingsmethode: het plaatsen van personeelsadvertenties of werving door zoekers die kandidaten zelf benaderen. Wij doen het allebei. Bovendien staat bij ons niet het vinden de kandidaat maar de loopbaanontwikkeling van die persoon centraal."
Tjibbe van der Zeeuw, teamleider ict-recruitment.

iSense
"We hebben in 2007 Computable Award voor Recruiter van het Jaar gewonnen maar het is natuurlijk een dubbele eer om ook dit jaar weer genomineerd te zijn voor die prijs. We onderscheiden ons van de concurrentie door de moeite die we doen om kandidaten te begrijpen. We kijken verder dan het cv. We willen weten wat de drijfveren, motivatie, ambitie en doelstellingen van een kandidaat zijn voordat we een vacature hebben. Volgens ons levert dat het beste resultaat op voor het vinden een geschikte ict'er."
Vikram Kapoor, managing partner

Michael Page
"We zijn zeer vereerd met de nominatie. We onderscheiden ons van concurrenten door onze aanwezigheid in het buitenland. We hebben wereldwijd 26 vestigingen. Dat biedt voordelen voor kandidaten en opdrachtgevers. We kunnen voldoen aan de grote vraag naar specialisten. Onze focus ligt op business gerelateerde functies. Daarbij hebben we ook profijt van onze kennis in andere branches. We leveren mensen die werken op het snijvlak van financiële dienstverlening, vervoersketen-management en ict."
Marinka de Groot, manager ict

Yacht
"We zijn blij met de nominatie. Waarin we ons onderscheiden van andere recruiters? Veel concurrenten beloven kandidaten vaak dat ze naast hun werk een opleiding kunnen volgen, maar komen die afspraak niet na. Wij stellen een groeicontract op waarbij we een persoonlijk ontwikkelplan opstellen en kandidaten persoonlijk begeleiden. Voor verschillende functies hebben we een verschillend plan, van projectmanager tot tester. Naast de vakinhoudelijke vaardigheden is er veel aandacht voor sociale ontwikkeling zoals: ‘hoe kom ik goed over in een gesprek' en tips voor het overleggen met leidinggevenden. Ontwikkeling van die competenties is belangrijk, zeker bij ict'ers ."
Alex Baggerman hr-adviseur

YER
"We zijn blij dat we na de nominatie van 2007 en de winst van de Award in 2006 weer genomineerd zijn voor de Computable Award. Anders dan veel van onze concurrenten zetten we afhankelijk van de vraag van de klant verschillende wervingsinstrumenten in. Afhankelijk van de wensen en het budget kiezen we voor een advertentiecampagne, een zoektocht in ons bestand, een headhuntcampagne of een combinatie van die middelen. De opdrachtgever wordt wekelijks op de hoogte gehouden met rapportages en een mondelinge toelichting op onze vorderingen."
Bas Teepe manager engineering, supply chain en ict

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-22T14:00:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.