KPN maakt ICT-held bekend

KPN heeft de winnaar van de ict-heldwedstrijd bekendgemaakt. De Tilburgse elektronicus Leo van den Wijngaert is verkozen tot beste informele ict-adviseur van Nederland.

Leo van den Wijngaert uit Tilburg is door KPN verkozen tot ict-held. De elektronicus helpt in zijn vrije tijd vrienden, bekenden en bedrijven met ict-problemen. Hij krijgt de titel omdat hij pc's virusvrij heeft gemaakt, pc's software- en hardwarematig heeft geüpgrade, een backupsysteem heeft aangemaakt en het systeem heeft aangepast aan de klantspecificatie.

Als ict-held krijgt Van den Wijngaert een levenslang abonnement op Extra Harde Schijf Online, een online softwaredienst van KPN.

Informele ict-hulpverlener

Veel bedrijven in het midden- en kleinbedrijf maken gebruik van een informele ict-hulpverlener. Vaak (35 procent) helpen ze een vriend of kennis. Maar ook een familielid (26 procent), oud-collega of buurman (beiden twaalf procent) wordt ingeschakeld. Vooral kleine bedrijven met minder dan vijf werknemers schakelen een informele ict-adviseur in. Vijftien procent van de ondernemers schakelt vaak tot heel vaak zo iemand in.

Een informele ict-adviseur krijgt vaak een vergoeding voor de bewezen diensten. Een kwart krijgt geen beloning voor de bewezen diensten. Ongeveer eenvijfde krijgt een vergoeding. Dertig procent krijgt soms een cadeau, zoals een fles wijn of een krat bier.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-28T16:18:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.