Manager houdt personeel moeilijk vast

Werkgevers moeten hun beloningsstelsels aanpassen, zegt Alex Farell, directeur van vacaturesite IT Job Board. Als ze dat niet doen, blijft het voor managers moeilijk personeel tevreden te houden.

De ict-manager vindt het moeilijk om personeel te behouden. Dat blijkt uit onderzoek van vacaturesite IT Job Board onder 104 Nederlandse managers.

Ondanks de inzet van goede secundaire arbeidsvoorwaarden, hogere salarissen en opleidingsmogelijkheden, vinden managers het moeilijk het vertrek van werknemers te voorkomen, zeggen de onderzoekers. Bovendien zouden de leidinggevenden moeite hebben met het opnieuw invullen van een vacature. Volgens de percentages is dat voor 93 procent van de managers een probleem.

"De tijden waarin hoge salarissen en een auto van de zaak ICT'ers lijmden, ligt al ver achter ons", zegt Alex Farell, directeur van IT Job Board. "Tegenwoordig is de materiële kant niet meer doorslaggevend. Medewerkers willen persoonlijke beloningen in de vorm van opleidingen, coaching, de mogelijkheid tot telewerken en een extra bijdrage voor kinderopvang. Dit vraagt een andere inrichting van de beloningstelsels, maar zal uiteindelijk leiden tot gemotiveerd en trouw personeel."

Ook de managers zélf zouden verleid worden door headhunters die ze benaderen voor een nieuwe baan. Ruim 86 procent van de managers kreeg in de afgelopen zes maanden een baan aangeboden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Gaat het nu om managers of het personeel van de manager die snel weggaan?

Ik denk alleen dat het merendeel van de ICT'er zijn salaris wil zien stijgen omdat ze al jarenlang stilstaan.
Wat betreft de zogenaamde persoonlijke beloningen, leuk voor erbij.

Klopt dus zal je creatiever met de persoonlijke ambitie
van de medewerker om moeten gaan. Salaris alleen is dus niet voldoende. Technische kennis, trainingen en uitdagend werk aansluiten op het ambitie niveau

Iedere manager die voorbij loopt aan de menselijke kant van een arbieds-relatie, komt vroeg of laat toch weer alleen te staan. En de schaarste in de markt geeft ook het personeel de mogelijkheid om eens ergens anders te gaan kijken als het niet meer bevalt

Ook ICT = AND blijft mensenwerk ;-)

Als het met de arbeidsvoorwaarden goed zit - en dat is veelal volgens mij wel het geval - dan gaat het om de inhoud van de job. Interessant werk dus, waar je in kunt groeien en je ei kwijt kunt.

Uit onderzoek is gebleken dat het management de belangrijkste reden is dat medewerkers ontevreden zijn (en weggaan). Logisch dat deze managers dat er niet bij vertellen...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-02T14:07:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.