Leerzame werkgever krijgt keurmerk

Bedrijven die werknemers een inspirerende werkomgeving bieden, komen in aanmerking voor het Keurmerk Persoonlijke Ontwikkeling. Vooral ict-werkgevers zouden een goede kans maken op dit nieuwe kwaliteitsstempel.

Onderzoeksbureau SatisAction en de Universiteit Tilburg hebben een keurmerk in het leven geroepen voor werkgevers die aandacht besteden aan het leerproces van personeel. Het Keurmerk Persoonlijke Ontwikkeling moet duidelijkheid bieden aan werkzoekenden die graag een inspirerende werkomgeving willen.

Ook zou het bedrijven de kans geven zich te profileren als werkgever die de ontwikkeling van medewerkers hoog op de agenda heeft staan. "Het keurmerk kan een goede manier zijn om ict'ers te werven", zegt Mirjam Baars, bedenkster van het kwaliteitsstempel en onderzoekster bij SatisAction. Bovendien is het keurmerk volgens Baars een manier om goed presterende personeelsleden langer te behouden.

Werkgevers die in aanmerking willen komen voor het keurmerk, moeten zich niet alleen richten op het aanbieden van cursussen en trainingen. Het draait vooral om de sfeer op de werkvloer. Baars: "We letten op de informele kant van het leren. De werksfeer moet uitdagend zijn en het contact met collega's leerzaam. Fouten moeten in alle openheid besproken worden. Uit ons onderzoek blijkt ook dat bedrijven die veel contact hebben met andere werkgevers vaak een leerzamere werkomgeving bieden dan bij bedrijven waar dat niet zo is."

Volgens de onderzoekers maken veel ict-bedrijven een goede kans op het behalen van het keurmerk. Baars: "Doordat er een tekort aan ict'ers is, halen werkgevers alles uit de kast om ze te behouden."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-04T16:34:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.