Microsoft onderzoekt gevolgen 'nieuwe werken'

De Rotterdam School of Management onderzoekt in opdracht van Microsoft wat werknemers van het bedrijf van ‘het nieuwe werken' vinden. In de vragenlijst die daarbij hoort, draait het onder andere om de motivatie van werknemers en de bedrijfscultuur.

Microsoft onderzoekt wat werknemers vinden van de nieuwe werkwijze van het bedrijf. Sinds een half jaar heeft de softwaregigant een nieuw kantoor in de buurt van Schiphol waar alles draait om ‘het nieuwe werken'.

Het onderzoek naar het succes van de nieuwe werkwijze, waarbij niemand een eigen werkplek heeft en werknemers zelf hun tijd kunnen indelen, wordt uitgevoerd door de Rotterdam School of Management. Volgens Ernst-Jan Stigter, Microsofts business en marketing-directeur, draait het onderzoek om elf verschillende punten, zoals bedrijfscultuur, motivatie, samenwerking en vrijheid. Werknemers kunnen via een vragenlijst hun mening geven. Stigter heeft nog geen duidelijke verwachtingen van de uitkomsten. "Het ergste wat er kan gebeuren is dat we de gegevens gebruiken om dingen te verbeteren", zegt hij.

Microsoft verhuisde in mei naar het nieuwe pand. De manier van werken die het bedrijf hanteert, moet zorgen voor een betere balans tussen werk en privéleven. Ook hoopt de werkgever dat de werkwijze startende werknemers aantrekt.

De resultaten van het onderzoek zijn waarschijnlijk eind november bekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mooi, ben benieuwd naar de uitkomsten. Het blijkt te werken. Mijn vorige werkgever BT is een voorstander van meer mobiel en thuis werken. En ook andere bedrijven tonen aan dat het werkt. Bijvoorbeeld Semco in Brazilie is hier al sinds de jaren 80 mee bezig. Ben nu het boek Semco stijl aan het lezen dat uitgebreid beschrijft hoe ze dat hebben gedaan. Mooie prestatie: de jaren 80 in Brazilie waren niet de makkelijkste tijden om dit te introduceren.

Kun je een link geven naar het onderzoek van RSM ?
Zie overigens http://www.rsm.nl/home/news/events?eventid=1165&page=2 voor informatie over een themamiddag georganiseerd door RSM, over het nieuwe werken.

Ik heb helaas geen link naar het onderzoek. Als je echt geinteresseerd bent, kun je het misschien eens bij Microsoft proberen. Of bij de Rotterdam School of Management, natuurlijk.

Meer informatie over het onderzoek van de RSM is te vinden via:

http://www.rsm.nl/portal/page/portal/home/faculty/academic_departments/decision_and_information_sciences/research/new_worlds_or_work/

Ook in 2009 kunnen bedrijven nog meedoen met het onderzoek.

Werknemer moet werkgever overhalen thuis te mogen werken

Veel werknemers willen graag thuiswerken, maar krijgen daarvoor geen toestemming. Anderen werken thuis, maar vinden het moeilijk ook echt productief te zijn.

Verder lezen via http://www.mdweekly.nl/WeeklyArticle.aspx?aid=898039

De werknemer van 2025 is 24 uur per dag wereldwijd online bereikbaar, heeft een brede basiskennis, beheerst het Engels mondeling en schriftelijk, opereert op basis van gelijkwaardigheid en bedient vaak meerdere opdrachtgevers.

Verder lezen via http://www.mdweekly.nl/WeeklyArticle.aspx?aid=899220

`Het nieuwe werken` verandert arbeidsrelaties

`Het nieuwe werken` heeft in Nederland definitief ingang gevonden en zal arbeidsrelaties veranderen. Dat blijkt uit de bevindingen van human resource-managers van vijf grote bedrijven: Hewlett Packard (HP), Achmea, KLM, Rabobank en Philips.

Verder lezen via http://www.mdweekly.nl/WeeklyArticle.aspx?aid=897359

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-04T15:45:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.