Exact zoekt personeel ondanks vacaturestop

vacature

Exact Software, leverancier van bedrijfssoftware, zoekt ondanks een vacaturestop naar nieuw personeel. De vacature voor corporate recruiter blijkt een foutje op de wervingsite.

Exact Software uit Delft zoekt ondanks een in augustus 2008 aangekondigde vacaturestop nog steeds naar nieuw personeel. Op de wervingssite van het bedrijf staat een twintigtal vacatures open. Het gaat bijvoorbeeld om sales en marketingfuncties, een business consultant voor de klantenservice en een application manager. Volgens een woordvoeder zijn er altijd uitzonderingen op een vacaturestop als het gaat om functies die noodzakelijk zijn voor de bedrijfsvoering.

De leverancier van bedrijfssoftware voerde in augustus 2008 een vacaturestop in. Het bedrijf heeft last van het onzekere economische klimaat en zag de omzetgroei uit softwarelicenties afnemen. Daarom voert het een aantal kostenbesparende maatregelen door. Over heel 2008 verdwijnt tien procent van de banen. Daarmee moet het personeelsbestand wereldwijd onder de 2500 medewerkers uitkomen.

Het terugbrengen van het aantal banen zou geen gevolgen hebben voor de bouw van het nieuwe hoofdkantoor op het universiteitsterrein in Delft. Voor de zeshonderd medewerkers in Nederland worden flexibele werkplekken ingericht. Het terugschroeven van het personeelsbestand zou daardoor geen gevolgen hebben voor het aantal werkplekken op de nieuwe locatie.

Foutje

Op de wervingsite van Exact staat ook de functie voor corporate recruiter open. Navraag over het nut van die functie tijdens een vacaturestop, leert dat het gaat om een fout op de wervingsite. De softwareleverancier zegt de vacature zo snel mogelijk te verwijderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-12T10:50:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.